Tu cum scapi de durerile menstruale?

Tu cum scapi de durerile menstruale? Dumnezeu m-a făcut femeie. Cea mai frumoasă parte a acestui fapt este că pot aduce copii pe lume, perpetuând mai departe specia. O parte mai puţin plăcută este că, în acea perioadă a lunii, am dureri menstruale. Aceste dureri sunt uneori destul de supărătoare, mai ales în prima zi a menstruaţiei. Din fericire pentru mine şi în cele mai multe cazuri, durerile sunt prezente o singură zi, la debut, iar apoi dispar. De-a lungul anilor, am descoperit şi învăţat mai multe metode de a scăpa de ele, însă chiar şi aşa, nu le-am eliminat de tot, ele reapărând luna viitoare.

În adolescenţă, mama m-a învăţat cum să procedez în aceste cazuri şi m-a avertizat că da, pot apărea dureri, şi nu numai de burtă, ci şi de spate, de ovare, chiar şi de cap. În perioadele când răcesc, am ghinionul să le întâmpin pe toate, iar în prima zi îmi vine să stau numai în pat, cocoloşită, să nu fac nimic. Se schimbă cu totul predispoziţia şi devin foarte irascibilă şi plângăcioasă. Dar hai să îţi spun cum reuşesc să alung aceste dureri menstruale:

 1. Prima mea variantă, descoperită când aveam vreo 15 ani, este să încălzesc puţină apă şi să o pun într-o sticlă de jumătate de litru. Apoi iau sticla şi o pun cât mai aproape de zona ovarelor, în timp de stau în poziţia fătului. Căldura degajată de apă caldă vascularizează vasele de sânge, facilitând circulaţia sanguină, iar eu scap pe moment de crampele menstruale.
 2. Beau ceai de ghimbir. Ghimbirul este un bun medicament pentru flatulenţă, greţuri, dureri colice de intestine şi pentru stomac pentru că stimulează receptorii stomacali, transmiţând o senzaţie de căldură la nivel gastric. Pisează o bucăţică de ghimbir într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi consumă-l în timpul durerilor.
 3. Dacă mă simt în stare să merg, fac o plimbare pe jos. Se zice că exerciţiile fizice produc endorfine, care amortizează durerea în mod natural. Funcţionează pe acelaşi principiu de mai sus: se încălzesc muşchii şi dispar crampele, pentru că sângele circulă mai uşor.
 4. În ultimă instanţă, dacă durerile sunt insuportabile, apelez la pastile. În cazul ăsta la mine funcţionează doar Ketonal. Iau o singură pastilă şi trece în aproximativ 15 minute. Nu te încurajez să iei, mai ales dacă durerile nu sunt acute, deoarece este un medicament foarte puternic, care poate da reacţii adverse.

Tu cum scapi de durerile menstruale?

În urmă cu o lună de zile, în cadrul evenimentului #SpringBeautyEvent, am primit o punguţă roz. Înăuntrul ei am găsit o cutie cu plasturi pentru durerile menstruale şi un pachet de şerveţele intime cu bicarbonat, ambele de la Barza. Probabil le-ai văzut deja prin online, pe bloguri sau pe Instagram. Câteva dintre fetele care au fost la event au scris deja despre aceşti plasturi. În continuare, voi face un review… live. Voi scrie exact ce se întâmplă, în timp ce redactez acest articol.

În momentul de faţă, în timp ce scriu acest articol, port unul dintre acei plasturi pentru durerile menstruale. L-am aplicat deja de aproape 50 de minute şi s-a încălzit chiar bine. Plasturii Barza furnizează căldură terapeutică pentru ameliorarea durerilor menstruale minore asociate sau nu cu durerile de spate. Se folosesc pentru dismenoree, tulburări menstruale, menţinerea funcţiei ovariene normale. Activează sângele, încălzind zona abdominală pentru a calma durerea şi inflamaţia pelvină.

Tu cum scapi de durerile menstruale?

E practic remediul meu cu apa de mai sus, varianta 2018, mult mai uşor de folosit. În cutia aceasta sunt 3 plasturi, fiecare dintre ei fiind ambalat individual. La mărime seamănă cu un absorbant de zi. În instrucţiunile de folosire scrie că se aplică pe chilot, în zona ovarelor/abdomenului care doare, cu banda adezivă pe chilot, NU pe piele. Însă eu nu am procedat aşa pentru că ştiu de la Oana că poate da reacţii adverse, cum ar fi iritaţii, dacă ia contact direct cu pielea. Aşadar l-am pus pe pantalonul de pijama, în zona dureroasă. Chiar şi aşa, plasturele s-a încălzit destul de mult încât să funcţioneze şi să-mi calmeze durerile menstruale.

Ingrediente: fier sub formă de pudră, cărbune activ, vermiculita (asigură o izolare termică foarte bună), lemn sub formă de pulbere, sare, apă.

Plasturii aceştia se pot purta până la 12 ore, NU şi în timpul somnului însă. Trebuie să verifici dacă îţi apar iritaţii în timpul folosirii, dacă pielea se înroşeşte, ustură, arde, sau orice alt lucru care nu ţi se pare normal. Sau poţi să îl aplici direct pe pantalon, ca şi mine. Uite, au mai trecut 20 de minute de când ţi-am zis că erau 50, am verificat acum şi nu, nicio iritaţie. Doar pielea care s-a încălzit foarte tare. Însă durerile s-au diminuat foarte mult, aproape că nu mai simt nimic. În orice caz, citeşte cu atenţie instrucţiunile şi indicaţiile din cutie. Ţi-am zis că se găsesc în farmacii şi online, la Farmacia Tei şi Emag?

Tu cum scapi de durerile menstruale?

Şerveţele intime cu bicarbonat nu sunt pentru tratarea durerilor menstruale, însă pot asigura o igienă corespunzătoare pe durata menstruaţiei şi nu numai. Se ştie că bicarbonatul are proprietăţi antibacteriene. Poţi folosi aceste şerveţele intime pentru eliminarea senzaţiei de disconfort şi a mirosurilor neplăcute. Ele acţionează în mod delicat, curăţând şi redând prospeţimea zonei intime. Un pachet conţine 20 de bucăţi. Le găseşti şi pe ele în farmacii, şi online la Emag şi Farmacia Tei. Mie îmi plac tare mult pentru senzaţia de prospeţime de după.

Tu cum scapi de durerile menstruale?

Tic-toc, time’s up! A trecut o oră şi jumătate de când am aplicat plasturele. Între timp, am verificat de vreo 5 ori zona abdomenului, să nu fie vreo iritaţie sau arsură. Nu s-a întâmplat nimic, sunt safe. Durerea aproape a dispărut de tot, însă nu îl dau jos încă. Profit de faptul că stau în pat şi el poate sta deasupra pantalonului. Chiar ţi-i recomand, să ştii! Şi mă bucur că am făcut testul ăsta live în timp ce îţi scriam. A fost cel mai neobişnuit review de până acum :))

Uite aici şi link-uri utile către produse, dacă vrei să le cumperi:

Te las acum, draga mea, şi sper ca articolul meu să îţi fie util. Aştept impresiile tale dacă vei folosi plasturii şi dacă ai alte variante prin care reuşeşti să scapi de durerile menstruale, scrie-le mai jos să le împărtăşim cu celelalte fete suferinde! Stay strong, you’re not alone!

Kisses

 

6 thoughts on “Tu cum scapi de durerile menstruale?

 1. 1. Te-ai gândit că ai și cititori bărbați? sau când pui titluri de genul “Tu cum scapi de durerile menstruale?” îi întrebi și pe ei?!
  2. Am dubii referitoare la cea de-a doua propoziție din articol. Dar asta e altă conversație însă sunt curios ce opinie are Biotech Atlantic referitoare la asta. Revin cu răspunsul lor.

  1. Bună Ben,
   Cred că nu ai observat încă faptul că eu mă adresez femeilor prin intermediul acestui blog. Mă bucur că mă citesc şi bărbaţii, însă asta nu schimbă cu nimic targetul/publicul meu.
   În proporţie de peste 95%, articolele mele vizează femeile, da, mai am şi câteva travel post-uri cu informaţii pe care le pot folosi inclusiv bărbaţii, însă nu ştiu cu ce te ajută pe tine review-urile la produsele cosmetice, spre exemplu.
   Şi referitor la punctul 2 al comentariului tău, chiar te rog să îmi explici ce ai vrut să spui. Sau să vii cu un răspuns din partea Biotech bla bla :))
   P.S. Dacă tot vrei să intrăm aşa în amănuntul problemei, sper că data viitoare să foloseşti numele tău real.
   Mulţumesc!

 2. Ma bucur ca si pe tine te-au ajutat si ca ti-au folosit sfaturile mele. Si mie mi-au placut, pup si multumesc pentru mentionare😍👍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.