Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia

Review-ul pe care vi l-am pregătit astăzi nu este doar un simplu review, pentru că aduce totodată informaţii despre #Apitherapie şi ingredientul minune folosit în elaborarea produselor cosmetice ce conţin polen de albine şi propolis, numit AOA. Dar mai întâi de toate, vreau să vă fac cunoştinţă cu brandul franţuzesc Acorelle, care a luat naştere în anul 2005, în Frespech, un orăşel micuţ situat în sud-vestul Franţei. Acorelle este un brand de specialitate, renumit pentru expertiza sa în domeniul cosmeticelor şi parfumurilor bio, ce ne oferă o gamă completă de cosmetice certificate organic de către Ecocert şi Cosmebio, pentru ingrjirea corpului şi a părului, dedicate nu numai adulţilor, cât şi copiilor.

Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia

Gama lor bogată de produse naturale şi organice este comercializată la noi în România prin Via Naturaliamagazinul bio creat pentru fidelizarea întregii familii, şi care începând cu anul 2009, a devenit importator direct şi distribuitor a peste 1000 de produse bio certificate aparţinând companiilor cu tradiţie din Anglia, Franţa, Austria, Italia, Polonia. Via Naturalia nu înseamnă numai îngrijire personală şi cosmetice bio, ci şi alimente naturale, produse de menaj, produse gluten free şi produse bio pentru dietă.

Revenind la subiectul review-ul de astăzi, vreau să fac încă un pas în faţă în ceea ce priveşte promovarea produselor cosmetice naturale, dar şi a celor mai interesante descoperiri în domeniul acesta, prin intermediul Acorelle. Acest brand franţuzesc se inspiră în crearea produselor cosmetice din #Apiterapie, denumită şi biomedicina viitorului. Pe scurt, Apiterapia înseamnă tratarea celor mai diverse afecţiuni cu produse apicole naturale, fără nicio prelucrare, ori cu extracte şi combinaţii ale acestora, fiind o alternativă naturală de tratament, fundamentată ştiinţific prin nenumărate studii şi experimente clinice. Apiterapia a fost introdusă rapid şi în cosmetică, iar în anul 1970, România a fost prima țară din lume care a inițiat studiile în acest domeniu și a înființat primul institut medical de apiterapie.

Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia

Şi acum, ca să înţelegeţi mai bine de ce consider că Apiterapia este medicina viitorului, vă prezint Fluidul de zi cu polen şi propolis Acorelle, pe care magazinul Via Naturalia mi-a dat ocazia să îl testez în ultima lună. Acest fluid de zi este potrivit pentru tipurile de ten mixt sau gras, netezeşte pielea obosită, catifelează, iluminează şi împrospătează tenul. Conţine ingredientul minune de care am amintit mai sus, AOA. De la ce vine această abreviere? AOA înseamnă mai exact ApiOléoActif şi este un ingredient 100% natural, obţinut din sinergia naturală dintre polenul de albine şi propolis, ce are în componenţă antioxidanţi puternici care luptă împotriva primelor semne ale îmbătrânirii.

Beneficiile Fluidul de zi Acorelle:
– reglează producerea de sebum;
– reduce luciul pielii datorat excesului de sebum;
– este bogat în antioxidanţi.

Compoziţie:
AOA: antioxidant puternic, neutralizează radicalii liberi care cauzează semne ale îmbătrânirii, prevenind deteriorarea celulelor pielii – pielea este protejată de influenţele exterioare;
Dioxid de siliciu natural: matifiere imediată a pielii;
Extracte marine: asigură matifierea pielii pe tot parcursul zilei;
Extract proteic de argan organic: intensifică sinteza de colagen şi elastină, efect de lifting imediat şi de lungă durată, senzaţie de prospeţime;
Activi Hidratanţi: hidratează eficient pielea, combate uscarea pielii.

Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia

Am folosit acest Fluid de zi non-comedogenic în ultima lună şi m-am bucurat că este un produs ce se adresează persoanelor cu tenul gras şi că poate ajuta la reglarea excesului de sebum pe durata întregii zile. L-am folosit atât ca bază de machiaj, înainte să aplic fondul de ten dimineaţa, dar uneori şi seara, pentru a calma pielea şi pentru a-i oferi hidratare over night. Consistenţa este cremoasă, însă se absoarbe foarte uşor în piele şi nu lasă filtru gras la suprafaţă. Fluidul, supranumit şi protectorul tinereţii (protecteur de jeunesse), are proprietăţi de netezire şi iluminare a pielii, iar acest lucru l-am observat cu precădere dimineaţa, întrucât tenul meu arată mai odihnit şi radiant. Nu pot spune că am o problemă cu zona pielii de sub ochi (cearcănele mele nu sunt prea evidente), însă o îmbunătăţire s-a văzut şi acolo, pielea simţindu-se mai fină şi mai catifelată.

Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia

Este de menţionat că 98% din totalul ingredientelor sunt de origine naturală, 24% din ingrediente provenind din agricultura ecologică. Acest produs are o eficacitate testată. De ce spun asta? Acorelle a realizat un studiu pe un eşantion de 21 de femei timp de 28 de zile, iar ele au testat produsul în fiecare zi. Rezultatele sunt remarcabile:

 • absenţa filmului gras după aplicare: 100%;
 • pori neblocati: peste 90%;
 • textură uşoară, catifelare, netezire, reducerea luciului pielii: 80%.

Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia

Fluidul de zi are o cantitate de 50ml, suficientă pentru cel puţin o lună de zile (eu mai am cam un sfert în flacon după ce l-am folosit aproape zilnic), şi poate fi cumpărat la preţul de 73 lei de pe site-ul www.vianaturalia.ro. Dacă l-aş recomanda? Dacă ai ajuns până la finalul acestui articol, ai putut observa că am fost încântată să testez, dar mai bine zis, să descopăr această gamă de produse bazate pe #Apiterapie şi să observ beneficiile lor pe pielea mea, aşadar, DA, aş recomanda Fluidul cu propolis persoanelor cu tenul mixt sau gras. Rămâneţi aproape, în curând vă voi vorbi despre cel de-al doilea produs Acorelle din portfardul meu. Vă spun doar atât: este parfumat!

Voi aţi testat până acum Apiterapia? Ce părere aveţi despre beneficiile acesteia?

Kisses

 

 

 

Related Post

11 thoughts on “Review: Fluid de zi Acorelle de la Via Naturalia

 1. Interesant articolul si crema. Nu am auzit de ea pana acum. Si eu folosesc produse cosmetice bio chiar daca sunt un pic mai scumpe decat cele comerciale , se vede rezultatul. Eu am tenul putin uscat si am gasit niste “remedii”pe un magazin online https://rfresh.ro/ si m-au ajutat foarte mult mai ales pe timpul rece.

 2. Random thought: AOA ma duce cu gandul la o trupa de k-pop :))
  On the subject: chiar mi se pare interesanta crema, si chiar m-ar tenta. Trec printr-o perioada ciudatica cu tenul si ma stresez oarecum ca nu stiu inca ce mi-a cauzat. In general, la mine se vede imediat daca mananc ceva picant sau carne, dar nu ma stiu cu musca pe caciula :))
  Daca zici ca si matifiaza, i’ll give this a shot~

 3. Intr-adevăr, polenul mi se pare un ingredient minune atât in cosmetice, cât si in dieta.

  Eu nu am tenul gras, dar cred ca mi s-ar potrivi acum, in sezonul cald, cand suport cu greu orice pe fata.

 4. Nu stiam ca Romania are lansate studii in acest domeniu, dar ma bucur nespus ca ne-am remarcat in domeniul apiterapiei, care are atatea aplicatii in sanatatea noastra.

 5. Chiar eram în căutarea unei creme de față, cred că o să comand acest fluid, cred că mi s-ar potrivi perfect, având în vedere ingredientele active 😀

 6. Mi se pare interesanta crema. Ar fi produsul ideal pentru sezonul cald.
  In afara de produsele Apidermin romanesti nu am incercat altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.