O nouă experienţă senzorială cu Skin Novels

Despre senzaţii olfactive resimţite la intensitate maximă

Mă descriu ca fiind foarte încântată să testez următoarele două produse, ce aparţin brandului românesc Skin Novels. Se spune că sensibilitatea olfactivă creşte, începând cu vârsta de 6 ani până la 25 de ani, apoi scade treptat. Ei bine, în cazul meu cred că se intensifică odată cu trecerea timpului :)). Despre Skin Novels aţi mai citit aici pe blog, Gianina a scris despre experienţa ei senzorială trăită cu aceste săpunuri, aşadar venise vremea să le încerc şi eu, pentru că le-a lăudat şi m-a făcut curioasă. De această dată, vă voi povesti despre alte două săpunuri geniale, născute din dragostea pentru piele.

Cuvântul cheie al întreg articolului este NATURAL. Produsele Skin Novels se adresează celor care caută alternativa naturală a săpunurilor chimice, dar şi celor care înţeleg impactul pe care un simplu produs îl poate avea nu doar asupra consumatorului, ci mai ales asupra mediului înconjurător. Dioxinele despre care vom vorbi puţin mai târziu îşi au originea în tricolsan (un ingredient ce se găseşte în multe săpunuri de mâini şi deodorante), şi sunt responsabile pentru o creştere imensă din totalul de dioxine care poluează în prezent majoritatea apelor. Aşadar, nu ai revărsa dioxine în rezervele de apă, nu? Dacă foloseşti săpunuri antibacteriene şi alte produse antibacteriene, este posibil să faci tocmai echivalentul acestei acţiuni. Grija faţă de piele, grija faţă de animale şi de mediul înconjurător sunt pilonii pe care sunt concepute săpunurile handmade marca Skin Novels.

O nouă experienţă senzorială cu Skin Novels

Aleg deseori să folosesc produse naturale pentru că un produs de curăţare convenţional, industrial, conţine conservanţi, parfumuri, derivaţi petrochimici şi coloranţi artificiali care afectează echilibrul natural al pielii, cel mai mare şi cel mai sensibil organ pe care îl avem. Aproximativ 70% din substanţele pe care le absoarbe pielea noastră ajung direct în sânge, în doar 28 de secunde. Printre cei mai întâlniţi compuşi chimici prezenţi sunt coloranţii, conservanţii, parfumurile,  Sodium Lauryl Sulfat, A-pirina. Deşi nu apare niciodată în lista de ingrediente a săpunurilor antibacteriene, dioxina este întâlnită în mod frecvent sub denumiri precum: triclosan, emulsifianti, şi agenţi de curăţare şi spumare (precum SLS). În plus faţă de pericolul ecologic care provine din capacitatea triclosanului de a se transforma în dioxină, substanţa chimică a fost de asemenea asociată cu disfuncţiile hormonale, alergii, eczeme, piele uscată, iritaţii, infertilitate, slăbirea sistemului imunitar şi ar putea juca un rol important în evoluţia rezistenţei bacteriilor la antibiotice.

Pentru obţinerea săpunurilor naturale Skin Novels se utilizează metoda saponificării la rece, fiind una din cele mai populare. Proprietăţile săpunurilor nu se alterează prin supraîncălzire deoarece uleiurile şi unturile nu sunt fierte, ci sunt aduse la temperatura corpului. Împreună cu uleiurile, transformă amestecul într-un produs complet nou prin reacţia de saponificare. Ceea ce se obţine în urma reacţiei este doar săpun şi glicerină. Ingredientele sunt 100% naturale, organice şi provin de pe tot globul: Germania, Grecia, România, Franţa, Austria, chiar şi India sau Malaezia. Ingredientele se aleg în funcţie de calitate şi beneficiile acestora pentru piele. Apa termală (recunoscută din antichitate de către romani pentru proprietăţile ei terapeutice), extrasă din Băile 1 Mai este elementul surpriză din compoziţia săpunurilor, care le diferenţiază pe acestea faţă de orice alt produs similar. Săpunurile naturale au la bază un amestec de unturi şi uleiuri vegetale 100% naturale, infuzii sau pulbere din plante, lapte de capră, sare sau zat de cafea, uleiuri esenţiale pure sau pudra de argila. Se mai pot adăuga şi anumite ingrediente şi în funcţie de tipul specific de piele.

O nouă experienţă senzorială cu Skin Novels

Pentru că diagnosticul pielii mele aparţine categoriei uscat spre foarte uscat :)), am nevoie de o îngrijire specială, exact ceea ce oferă Skin Novels, prin aceste două tipuri de săpunuri. UPLIFT – CU GANODERMA & BUSUIOC TROPICAL, săpun ce își propune să lupte împotriva timpului şi a pielii uscate. Este formulat astfel încât să producă o spumă cremoasă, cu ulei de argan şi ganoderma pentru a curăţa impecabil, hidrata şi catifela pielea. Acesta conţine apă termală, ulei de cocos, ulei de argan, unt de shea, pudră de ganoderma, ulei esențial de busuioc tropical. Uleiul de argan mai este cunoscut și sub denumirea de aurul marocan datorită proprietăților sale reparatoare, regeneratoare, ce oferă pielii un aspect mai tânăr, mai ferm și mai neted. Pudră de ganoderma este considerată în întreaga regiune africană un veritabil izvor al tinereții deoarece reduce iritațiile pielii, întinerind-o și construind o barieră împotriva radicalilor liberi, îmbunătățind circulația sanguină și nivelul oxigenului din sânge.

O nouă experienţă senzorială cu Skin Novels

Săpunul DARK GREY cu argilă albă şi cedru este mai deosebit din punct de vedere olfactiv datorită limitei impuse dintre feminin şi masculin, prin note adânci şi complexe de nucşoară, patchouli și bergamotă, învăluite într-o notă finală de cedru. Cu totul şi cu totul alt univers. Mirosul devine atât de intim şi personal. Eu una, ador patchouli, vouă cum vi se par toate aceste arome alăturate? Hidratează, de asemenea, datorită ingredientelor: unt de cacao, unt de shea, ulei de ricin, ulei de migdale, argilă albă, ulei esențial de bergamotă, ulei esențial de cedru, ulei esențial de nucșoară şi apă termală. Argila albă are rolul de a îndepărta impurităţile, calmând şi vindecând iritaţiile. Se poate utiliza şi în cazul pielii proaspăt bărbierite, datorită acţiunii emoliente a multitudinii de uleiuri naturale. Aştept impresia voastră, pentru că pe mine deja m-au cucerit definitiv.

O nouă experienţă senzorială cu Skin Novels

Tips & Tricks: #busuioc / #argilă #tencurat #tenuscat #tenechilibrat & #încercat

#busuioc: Ai nevoie de câteva frunze de BUSUIOC, o linguriţă miere naturală, jumătate de lingură praf de turmeric, apă fiartă. Amestecate şi aplicate 20-30 minute pe tenul proaspăt curăţat, fac minuni împreună.
#argilă: Ai nevoie de o lingură dintr-un avocado bine copt, o lingură de argilă verde, sucul de la o jumătate de lămâie, câteva picături de ulei esenţial din arbore de ceai, şi cocos + puţină miere. Amestecate şi aplicate din nou, 20-30 minute pe tenul proaspăt curăţat.
Se recomandă ca produsele să fie de calitate, cât mai naturale, lămâia biologică pentru rezultate eficiente. Dacă se obţine o pastă mai multă decât este necesar, se poate păstra la frigider câteva zile. Voi utilizaţi diferite măşti naturale?

Kisses

Photo & text: Valentina

 

 

Related Post

18 thoughts on “O nouă experienţă senzorială cu Skin Novels

 1. Când se pune așa problema și anume afli câte chimicale sunt în marea majoritate a săpunurilor pe care le folosim zilnic , treaba asta mă pune serios pe gânduri . Cred că a venit timpul să schimb săpunurile pe care le folosesc. Apreciez că dincolo de o recenzie la un anume produs expuneți si părțile negative ale celorlalte. În modul acesta nimeni nu poate veni să spune “Bun , și ce au aceste produse pe care le prezinți în plus față de cele ce le folosesc eu? Pentru ce plătesc în plus?”
  Bine explicat și bine structurat articolul.

 2. Sorry, comentariul era mai lung :))

  Voiam sa mai spun ca nu mai folosit de multa vreme sapunuri si chiar ma tenteaza acestea. Sapunul DARK GREY e fix pentru mine, ador aromele lemnoase. 😀

 3. Acum ceva vreme am postat despre niste sapunuri naturale, acum incerc altele si deja incep sa observ ca majoritatea produselor de skincare pe care le folosesc, sunt in proportie de 70-80% naturale. Naturale, hidratante si frumos parfumate ^_^

 4. Lamaia, ca si alte produse naturale (ulei de arbore de ceai etc), nu sunt bune pentru ten, sunt iritante. Nici sapun nu mi-as pune pe ten, sincera sa fiu. Par interesante produsele, dar le-as folosi strict pe corp.

  1. Personal, lamaia, arborele de ceai si nu numai, m-au ajutat foarte mult intr-o perioada in care voiam sa scap de anumite semne sau neregularitati de pe piele. Doar pe corp le folosesc si eu, pentru ca am un ten sensibil.

 5. Nu mi-am mai facut masti naturale pentru ca am cateva poduse pe care trebuie sa le folosesc cu regularitate si am evitat sa pun altceva pe ten. Sper ca toate eforturile mele sa dea si rezultate.
  Sunt tare interesante aceste sapunuri naturale de la Skin Novels si recunosc ca mi-as dori sa le incerc si eu. Ma uit sa vad ce-mi aleg!

 6. Toată lumea iubește Skin Novels ❤❤❤❤❤❤❤! Și eu le iubesc și le folosesc cu mare drag de cand le-am descoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.