TO LEARN: Modulul 2 Corel Draw

Bună dragilor! Facem o mică pauză de la subiectele de beauty pentru că vreau să vă ţin la curent cu ce-am mai făcut lately. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi voi, dar la începutul lunii mai vă povesteam că am început să iau cursuri de grafică pe calculator de la Eurocor. Mai exact: Corel Draw şi Photoshop. De atunci au trecut câteva săptămâni, timp în care eu am primit şi Modulul 2 şi m-am gândit să vă povestesc şi vouă cum puteţi să învăţaţi singuri, acasă, cu ajutorul Eurocor. Dacă nu aţi intrat până acum pe site-ul lor, să ştiţi că aveţi o gamă largă de cursuri din care puteţi alege, distribuite pe mai multe module de învăţare, cu aplicaţii şi exerciţii după fiecare capitol, care vă permit să vă evaluaţi singuri cunoştinţele acumulate. Toate detaliile astea le găsiţi pe site, atent explicate.

Aşa cum vă povesteam şi în primul articol, cursul pe care mi l-am ales eu cuprinde 16 module: de la Modulul 1 la 6 avem Corel Draw, de la Modulul 7 la 13 avem Photoshop, iar ultimele 3 module cuprind informaţii despre InDesign, concepte generale de grafică, arta vizualului. Corel Draw nu am mai folosit până să încep acest curs şi, recunosc, nu i-am acordat o mare atenţie, însă odată cu sosirea materialelor de învăţare, mi-a trezit interesul şi am decis să mă implic mai mult în proces. Până la urmă, orice informaţie este valoroasă pe viitor, iar asta îmi aduce aminte de primul meu job, când deşi aveam o poziţie anume în companie, făceam mult mai multe lucruri acolo, din domenii diferite, fără a fi cuprinse în fişa mea de post, dar care s-au dovedit atât de utile când m-am angajat în altă parte!

Modulul 2 Corel Draw

INTRODUCERE ÎN COREL DRAW:

Aplicaţia este dezvoltată de compania Corel Corporations şi vine în întâmpinarea tuturor celor care realizează sau intenţionează să realizeze lucrări de grafică pe calculator pentru domenii ca: publicitate, tipografie, creaţie grafică multimedia, design. Programul se bazează pe utilizarea graficii vectoriale, acest lucru permiţând că dimensiunea şi forma desenelor să poată fi schimbate fără pierderea calităţii imaginii. Simplu şi eficient, el permite integrarea uşoară a textului cu imaginile, în combinaţii, forme şi culori de o mare diversitate. De asemenea, programul oferă o gamă bogată de efecte speciale ce pot fi utilizate pentru a crea machete publicitare de impact.

Fereastra de întâmpinare apare la lansarea aplicaţiei şi vă permite să creaţi un desen nou, să deschideţi unul dintre ultimele desene la care aţi lucrat, să alegeţi un template pentru o nouă grafică, să vedeţi ce noutăţi prezintă Corel Draw X3 faţă de versiunile anterioare sau să deschideţi un tutorial pentru a vă documenta pas cu pas în legătură cu facilităţile oferite de program. Aveţi totodată oportunitatea de a vă particulariza voi înşivă interfaţa programului şi să adaptaţi aplicaţia la propriile cerinţe de lucru. Pentru acest lucru, se utilizează comanda Options din meniul Tools.

Fereastra unui document deschis în Corel Draw include bara de titlu, riglele gradate, barele de derulare, bara de navigare prin document, pictograma de navigare prin pagină, zona de desenare şi pagina de desenare. Comenzile pentru gestionarea fişierelor ce conţin documente Corel sunt grupate în meniul File. Acestea se referă la operaţiile clasice de creare, deschidere, închidere şi salvare a fişierelor. Modificarea proprietăţilor unui obiect desenat o puteţi realiza numai după ce acesta a fost selectat cu instrumentul Pick Tool, aflat în caseta Toolbox. Aveţi astfel acces la bara de proprietăţi corespunzătoare obiectului selectat din pagina de lucru.

Modulul 2 Corel Draw

Modulul 2 Corel Draw

Fiind un program nou pentru mine, ce are o interfaţă nefamiliară momentan, a fost puţin dificil la început până am localizat comenzile şi butoanele. Nici acum nu aş putea zice că le pot localiza pe toate, însă materialul de curs cuprinde o serie de schiţe şi desene, menite să te facă să înţelegi şi să vizualizezi mai uşor aplicaţia. Pe parcursul cursului, veţi întâmpina şi câteva exerciţii pe care le puteţi realiza pentru a verifica dacă aţi înţeles corect informaţiile citite până atunci. La finalul modulului se găsesc şi răspunsurile acestor exerciţii, însă nu trişaţi, încercaţi să le faceţi singuri şi să vedeţi exact unde întâmpinaţi dificultăţi, ca să puteţi relua acele capitole.

Deocamdată nu vă pot arăta ceva creat de mine în Corel Draw, pentru că încă învăţ să îl folosesc dar v-am lăsat linkul acesta cu un mic tutorial pe Youtube ca să înţelegeţi cam cât de multe chestii puteţi face în acest program. Cred că începând cu Modulul 3, ar putea să încep să vă arăt şi eu câteva lucruri practice pe care le-am realizat, asta dacă sunteţi şi voi interesaţi să vedeţi. Ce îmi place cel mai mult la acest curs de grafică pe calculator este faptul că învăţ în ritmul propriu, acasă, când timpul îmi permite şi fără a fi presată de a merge la cursuri într-o locaţie anume.

Am posibilitatea să fiu asistată de un profesor, online, prin intermediul site-ului Eurocor. Şi nu e doar atât: odată cu înscrierea la curs vi se va crea un cont personal pe site. Vă puteţi loga cu adresa de e-mail şi numărul de cursant şi veţi găsi aici informaţiile necesare pentru un studiu cât mai facil: temele pentru acasă în format electronic, testul de evaluare finală, calificativele primite de la profesorul personal, situaţia modulelor de curs expediate, link-ul pentru plata online a cursurilor şi alte resurse utile pentru învăţare.

Momentan atât despre Modulul 2 al cursului Grafică pe calculator. Vă ţin la curent săptămânile viitoare despre procesul meu de învăţare. Wish me luck! Dacă aveţi întrebări sau doriţi să aflaţi mai multe lucruri, îmi puteţi lăsa un comentariu mai jos sau un mesaj privat. Nu uitaţi să daţi Subscribe pentru a fi la curent când postez un nou articol!

Kisses

 

 

 

 

Related Post

17 thoughts on “TO LEARN: Modulul 2 Corel Draw

 1. Super! Iti va folosi cu siguranta. Va trebui multa rabdare si munca sa-l inveti. Eu inca ma lupt cu Photosop. Dar daca iti place, cu siguranta merita efortul! Multa bafta!

 2. Am vrut si eu sa incep acest curs pentru ca este un program foarte complex si folosit de foarte multe firme. M-am gandit ca ar fi dificil datorita faptului ca n-am programul si acum regret un pic!
  Ma bucur sa vad ca ai mai avut contact cu programul si chiar daca acum ti se pare usor greu, te vei obisnui rapid

 3. Eu sunt mai mult decât fascinată de astfel de cursuri. Corel Draw se folosește foarte mult în prezent. Cel puțin eu îl folosesc destul de des, dar nu îl cunosc destul de bine. Photoshop mi-a plăcut mai mult decât Corel, dar ambele sunt foarte utile, mai ales dacă lucrezi în domeniu.
  Spor la învățat și poate faci un articol cu tips&tricks. Pupici

  1. Asa este, si mie mi se pare Photoshop mai interesant si mai util acum, macar pentru partea de editare pentru blog. Insa sa stii ca m-a prins si Corel pana la urma, chiar daca nu ma asteptam. Mi-ai dat idee buna cu tips&tricks, o sa fac dupa ce mai avansez cu modulele. Pupici!

 4. Da..cei de la Eurocor au foarte multe cursuri interesante si foarte utile 🙂 felicitari pentru alegerea facuta si multa bafta in dobandirea informatiilor utile si utilizarea cu succes a Corel Draw 🙂 e foarte bine sa stii sa il stapanesti 😀

  1. Merci frumos, Alexa! Da, e un mic efort si pentru mine, pentru ca vor fi 16 module pana la final, insa am incredere ca voi reusi sa invat atat Corel, cat si Photoshop!
   Pupici!

 5. Hmmm….Super interesant . Aștept și eu să termin cu examenele și admiterea la facultate , apoi vreau să fac și eu un astfel de curs . Succes în continuare cu modulele! Am urmărit până și micuțul videoclip cu acel logo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.