TO LEARN: Cursuri Photoshop de la Eurocor

Oare când e prea târziu să mai înveţi ceva? Cred că răspunsul corect este: niciodată! Dar oare când ai timp să mergi şi la cursuri, să ai şi un job full-time, să vrei să scrii şi mai des pe blog, dar în acelaşi timp, să te mai bucuri şi de câteva clipe libere? Cred că am găsit răspunsul şi la această întrebare. Astăzi vreau să îţi povestesc despre ultima mea “nebunie”: am început să iau cursuri de Grafică pe calculator! Mai exact, Corel Draw şi Adobe Photoshop.

LEARN: Cursuri Photoshop de la Eurocor

LEARN: Cursuri Photoshop de la Eurocor

DE CE EUROCOR?

Sunt convinsă că aţi auzit deja de Eurocor – Institutul European de Cursuri prin Corespondenţă. Eu nu mă aflu la primul curs făcut cu ei, am mai urmat unul acum un an, Excel Avansat, pentru că voiam să îmi îmbunătăţesc skill-urile pentru job. Am ales de data aceasta Grafică pe calculator pentru că vreau să învăţ Photoshop. Îl folosesc aproape zilnic pentru editarea pozelor pentru blog şi cu toate astea, încă nu îi ştiu toate “chichiţele”.

Nu spun că nu poţi învăţa şi singur, fără suport de curs. Acum există pe youtube tot felul de tutoriale care te învaţă să faci orice, ÎNSĂ, dacă vrei profesor personal şi să înveţi de acasă (pentru că… timp liber avem din ce în ce mai puţin), îţi recomand să mergi pe mâna lor. Materialele de curs puse la dispoziţie sunt special concepute pentru studiul individual, respectând cele mai moderne principii didactice, astfel încât să permită obţinerea unor rezultate vizibile încă de la primele lecţii. Cursurile conţin numeroase exerciţii şi exemple care permit punerea imediată în practică a cunoştinţelor asimilate. În plus, un profesor personal vă va corecta temele şi vă va îndruma pe durata întregului proces. Să vă mai spun că la final obţineţi şi un Certificat de Absolvire emis împreună cu Ministerul Munciiopţional, pentru cursurile cu program de perfecţionare autorizat?

LEARN: Cursuri Photoshop de la Eurocor

STRUCTURA CURSULUI:

Cursul de Grafică pe calculator este împărţit în două mari părţi: Corel Draw (ceva ce nu am mai făcut până acum) şi Adobe Photoshop (ce mă interesează pe mine mai mult). Are 16 module (de la Modulul 1 la 6 avem Corel, de la Modulul 7 la 13 avem Photoshop, iar ultimele 3 module cuprind informaţii despre InDesign, concepte generale de grafică, arta vizualului). Cursul începe cu o introducere în care este explicat rolul graficianului în tehnologia informaţiei, prezentând totodată obiectivele de atins pe durata acestuia. Cuprinde scheme grafice şi print screen-uri (aleluia) din fiecare program, astfel încât poţi vizualiza mult mai uşor unde se află fiecare iconiţă sau funcţie. După fiecare capitol, avem întrebări de verificare, menite să testeze gradul de asimilare a cunoştinţelor.

La Eurocor, cursantul decide când şi cât studiază, iar asta a contat mult pentru mine şi timpul meu liber, deja micşorat! Pot studia alegând ritmul de studiu recomandat de 1 pachet de curs lunar (1 modul tipărit /lună). Sau, dacă am ceva mai mult timp disponibil, pot comanda mai multe pachete într-o singură lună sau chiar cursul integral într-o singură expediţie. Acum am ales să încep cu primul modul în luna aprilie, iar săptămâna viitoare îl voi comanda pe următorul, sau următoarele. Nu vreau să mă întind cu acest curs până la finalul anului, aşadar voi lua celelalte module grupate (în special cele despre Photoshop). Preţul unui singur modul este acum 76 lei! Mai multe beneficii despre studierea acasă cu Eurocor poţi găsi şi AICI.

CE AŞTEPTĂRI AM DE LA ACEST CURS:

Cuprinsul Modulului 1 a fost cât se poate de uşor, a fost mai mult o introducere, mai ales că unele cunoştinţe de grafică pe calculator deja le deţin. Sunt nerăbdătoare să le comand pe viitoarele, pentru că mi-am pus ambiţia să învăţ Photoshop şi vreau să pot spune cât mai curând că am reuşit. Cu ajutorul programului, pot ajunge nu numai să prelucrez imagini, dar şi să creez compoziţii diverse, chiar şi tridimensionale, afişe de reclamă şi o mulţime de alte lucruri imposibil sau dificil de realizat cu alte programe.

Sunt curioasă şi de ultimele module atribuite programului InDesign CS4, un program de care nu am auzit până acum şi care este folosit pe scară largă în agenţiile de publicitate, edituri, trusturi de presă şi chiar în departamentele de grafică sau DTP din companii. InDesign îmbină într-o manieră eficientă beneficiile comune ale celor două programe anterioare: pot să “jonglez” cu imaginile, dar şi să folosesc volume mari de text. Per total, sunt mândră de mine că am decis să urmez cursul acesta şi sunt tare nerăbdătoare să ajung în punctul în care chiar “mă pot lăuda” că ştiu Photoshop :)) Wish me luck!

Voi aţi urmat vreun curs de la Eurocor până acum? Dacă da, ce v-a plăcut şi ce nu v-a atras la acel curs? Aţi fi dispuşi să încercaţi şi Grafică pe calculator?

Kisses

Related Post

7 thoughts on “TO LEARN: Cursuri Photoshop de la Eurocor

  1. I have read a few good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to create such a excellent informative web site.

  2. Eu am mai auzit de ei acum mult timp insa nu am incercat nimic, mi se pare interesant si mie mi-ar prinde bine niste lectii pentru editarea pozelor, photoshop mi se pare extrem de greu, pentru mine e un fel de chineza, folosesc gimp si pe ala rareori si nici la el nu pot sa zic ca excelez.

    1. Nu am auzit de gimp pana acum, nu l-am folosit niciodata.
      Si mie mi s-a parut coplesitor Photoshop-ul la inceput, dar te obisnuiesti repede daca il deschizi zilnic 🙂 te familiarizezi cu meniul.

  3. Si eu am avut norocul sa ma recomande Ioana Radu si am inceput cursul de Machiaj pentru ca mi s-a parut cel care ocupa cel mai putin timp si imi doream demult sa invat sa ma machiez corect ca sa nu mai dau banii la saloane cand merg la evenimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.