Started the night routine with Paula’s Choice Products
Va spuneam saptamana trecuta pe Instagram ca am dat prima comanda Paula’s Choice. Eram tare curioasa sa incep procesul de exfoliere chimica si asta pentru ca am citit foarte multe despre subiect in ultima vreme si chiar ma intrebam cum de nu am aflat pana acum despre aceste tratamente. Insa nu stiam care s-ar potrivi cel mai bine nevoilor tenului meu. Intrand pe site-ul lor, s-a deschis acea casuta de chat, “de intampinare” (cum ii spun eu), unde puteai adresa o intrebare referitoare la produse ori comenzi.
Ce am facut? Am intrat in discutie, incercand sa explic cat de detaliat care sunt nevoile tenului meu. Mare mi-a fost mirarea cand unul dintre specialistii Paula’s Choice mi-a raspuns si mi-a cerut mai multe detalii: daca am mai folosit pana acum exfolianti chimici sau daca exista afectiuni pe care le prezinta tenul meu. In urma acestei discutii, care mi s-a parut foarte interesanta si interactiva, am fost indrumata spre exfoliantul cu concentratie BHA 2%. Dar mai intai sa lamurim aceste denumiri:
Dupa cum stim cu totii, soarele dar si ceilalti factori externi (stresul, o alimentatie neechilibrata sau odihna necorespunzatoare) isi pun mai devreme sau mai tarziu amprenta pe tenul nostru, incurajand aparitia pustulelor (leziuni ale pielii care se prezinta ca niste vezicule pline de puroi), punctelor negre, petelor pigmentare maronii sau a ridurilor, lasand in urma un ten tern, cu aspect obosit sau imbatranit.
Aici intervine exfolierea – procedura prin care celulele moarte sunt indepartate iar aspectul pielii este vizibil imbunatatit. Exfolierea poate fi mecanica (scrub cu geluri/creme) ori chimica.
In cazul exfolierii mecanice, particulele abrazive intalnite in scrub-uri (de regula samburii de fructe macinati) pot cauza leziuni invizibile cu ochiul liber la nivelul tenului, pot sparge pustulele si pot imprastia infectia pe toata fata. Cu alte cuvinte, scrub-ul (mai ales cel efectuat in mod necorespunzator), poate afecta bariera naturala a pielii, agresarea acesteia prin frecari insistente duce la iritatii si descuamari. Se spune ca singurele zone care beneficiaza de pe urma scrub-ului sunt buzele si calcaiele. Daca insa totusi optati pentru exfolierea mecanica, o varianta foarte blanda este considerata si simpla inmuiere a unui prosopel cu apa calduta si miscarea circulara, usoara, pe fata. Alte metode de exfoliere mecanica: zat de cafea, malai, zaharul fin.

On the other hand, exfoliantii chimici patrund si trec de stratul superficial al pielii si ajung in stratul de profunzime, acolo unde locuiesc elastina si colagenul, ajutand la stimularea acestora si crearea de celule noi (atat de necesare dupa exfolierea celor moarte de la suprafata). Cele mai eficiente substante chimice intalnite sunt AHA (alpha hydroxy acid – acidul lactic, glicolic) si BHA (beta hydroxy acid – acidul salicilic). Exfoliantii chimici aduc multiple beneficii, iar in timp, pielea va ajunge radianta, curata si sanatoasa de la sine, fara a mai fi necesare scrub-urile.
O mica descriere a acestora:
- AHA – se recomanda in general pentru tenul normal si uscat si pentru tratarea afectiunilor cauzate de expunerile la soare. Stimuleaza productia de colagen, are efect antibacterian si anti inflamator, amelioreaza ridurile fine si pigmentarile solare (dupa cel putin 6 luni de folosire zilnica), imbunatateste aspectul cicatricilor post acnee si ajuta la uniformizarea tenului. Intrucat exfolierea este una de suprafata si elimina celulele moarte lasand in urma celulele noi, este OBLIGATORIE folosirea unui factor de protectie solara ridicat (intre 30-50) in fiecare zi, lucru valabil si in cazul BHA!
- BHA (acidul salicilic) – este mai potrivit tenului mixt sau gras, ce poate prezinta tendinte acneice sau rozacee. Spre deosebire de AHA, are proprietatea de a patrunde adanc in pori si de a indeparta excesul de sebum si de a reduce numarul pustulelor ce se formeaza in mod normal pe piele. Este cunoscut ca si exfoliantul care lupta impotriva punctelor negre si aparitiei cosurilor. Este contraindicat persoanelor ce nu tolereaza aspirina!
Mod de folosire:
Daca nu ai mai folosit pana acum exfoliantii chimici, se recomanda introducerea acestora treptat in rutina zilnica, in concentratii mici; astfel pentru BHA – optiunile sunt 1% sau 2%, iar pentru AHA – 5%. Indicate sunt aplicarile de doua – trei ori pe saptamana, timp in care putem observa cum se comporta tenul. Daca apare uscarea excesiva sau descuamarea pielii, se recomanda aplicarea o data la fiecare doua zile sau mai rar. Exista mai multe optiuni pentru modul de utilizare a acestui tip de produs. Va trebui sa experimentezi pentru a descoperi cea mai potrivita metoda pentru tine. Poti astfel sa aplici exfoliantul de doua ori pe zi sau de doua ori pe saptamana, iar acest lucru il vei observa doar experimentand cu el.
Cum ziceam in introducere, am ales BHA 2% si asta pentru ca am tenul normal spre mixt, cu tendinte de ingrasare in zona T, puncte negre. Procedeul meu de aplicare este urmatorul:
- dupa demachiant + apa micelara, curat fata cu Clear Pore Normalizing Cleanser. Acest produs de curatare poate fi folosit si ca demachiant, insa daca doresti o demachiere mai eficace, se recomanda inainte o apa micelara. Eu am ales sa raman la ideea clasica de demachiere si abia apoi sa folosesc Cleanser-ul pentru ca multe din produsele de make-up sunt waterproof. Daa… eu le cumpar, eu sa le dau jos 🙂
- apoi, pe o discheta demachianta, pun putin Clear Regular Strength Anti-Redness 2% – adica BHA-ul. Acesta are o textura usoara, apoasa, ceea ce-l recomanda ca fiind o alegere excelenta pentru persoanele care doresc sa nu simta absolut nimic pe pielea lor. Il folosesc o zi da, una nu. Pana acum am avut 3 aplicari iar tenul meu nu a prezentat iritatii, usturimi, descuamari sau uscare excesiva.
- dupa ce BHA-ul se usuca si intra in piele, aplic o crema intens hidratanta. Acest lucru este mentionat si pe site-ul Paula’s Choice in instructiunile de folosire. Momentan folosesc o mostra 3 Way Care de la Kueshi despre care va ziceam ca am gasit-o in cutia Pick&Dazzle. Crema se gaseste si stand-alone, aici.
- a doua zi, la cateva minute dupa aplicarea cremei de zi, ultimul pas inainte de a incepe machiajul este Clear Ultra-Light Daily Hydrating Fluid – adica SPF-ul. Este obligatoriu sa folosim SPF, mai ales in perioada in care urmam un tratament de exfoliere chimica. Acesta are o textura non grasă, aproape lichida, asigura un aspect final mat si minimizeaza aspectul porilor dilatati. Este ideal ca baza de machiaj si suficient de bland pentru a putea fi folosit si in jurul ochilor.
Cam asa arata ritualul meu de curatare si ingrijire a tenului. Sunt abia la prima saptamana de folosire, insa deja am inceput sa vad mici rezultate:
- tenul se bucura de aceste clipe de rasfat si a doua zi parca este mai luminos;
- porii nu mai sunt la fel de dilatati;
- in aceste cateva zile, nu mi-a aparut nicio pustula/iritatie/descuamare – semn ca tratamentul este cel potrivit pentru tenul meu;
- inainte nu foloseam asa des crema hidratanta seara inainte de culcare – acum simt ca rutina s-a incheiat abia dupa acest ultim pas;
- dimineata, fata arata in continuare curata si tot ce trebuie sa fac este sa aplic putina apa micelara pe o discheta si sa inlatur excesul de sebum (care apare de regula, la mine, in zona T).
Voi continua sa folosesc tratamentul Paula’s Choice si sunt nerabdatoare sa observ si schimbarile majore dupa cateva saptamani/luni de folosinta. Momentan am comandat variantele trial-size, deoarece nu am mai testat aceste produse pe tenul meu si voiam sa ma asigur ca sunt cele potrivite.
Voi ati incercat pana acum exfolierea chimica? Cum arata night routine-ul vostru in ceea ce priveste ingrijirea tenului?
Kisses
u am folosit produse Paula’s Choice dar cu siguranta acestea ar fi tare bune pentru tenul meu trecut de prima tinerete. Am si eu pete maronii si nu stiu cum sa scap de ele. Am citit despre exfolierea mecanica ca o alternativa
Ti le recomand cu drag. Gasesti pe site ul lor foarte multe produse pentru problema petelor solare si multe pareri de la fete care si au reparat tenul cu produsele lor.
Nu am folosit inca produse Paula’s Choice.
Hehehe … uite, ca imi poarta numele si eu nici macar nu stiam de existenta lor 🙂 O sa le incerc si eu.
Nu le-am folosit, dar mi-am propus sa le probez cat de curand.
AM si eu in asteptare apa micelara de la Yves Rocher. Am incercat si demachiantul de la Elmiplant, parca era OK. Ma bucur ca au si variante trials la PC, de cand tot zic ca le incerc si nu mai ajung.
Eu nu sunt asa incantata de apa micelara Yves Rocher pt ca ma ustura ochii uneori de la ea. Cat despre Elmiplant, este preferatul meu, my one&only de 4 ani cred!
Nu am folosit inca produse Paula’s Choice
Nu am incercat pana acum exfolierea chimica, dar mi-ar trebui pentru ca am tenul gras si imi displace..
Pentru tenul gras iti recomand BHA-ul, asta daca nu ai alergie la aspirina 🙂
n-am folosit produse paula’s choice, dar am auzit lucruri bune despre ele!
N-am folosit pana acum exfolianti chimici dar e drept ca nici nu i-am vazut pe vreundeva de vanzare, stiam ca se folosesc doar in saloane.
Nu am folosit inca produsele de la Paula’s Choice! Ma bucur cand gasesc impresii despre produse ce nu le-am folosit ca sa imi fac o idee despre ele.
Nu le-am folosit, dar sunt pe lista de multa vreme
Nu am folosit pana acum Paula’s Choice, par ok
O sa le pun si eu pe lista de cumparaturi
Foarte frumos articolul!Bine punctat!
Interesanta abordarea celor de la Paula’s Choice, cred ca asa ar fi normal sa procedeze toti
Exact! Si eu m-am bucurat f mult cand am vazut ca iti raspund imediat si mai ales, ca te pot ajuta in luarea celei mai bune decizii pentru tenul tau.
imi place postarea ta, sunt niste produse minunate, numai cu apa micelara de la Yves Rocher nu ma prea inteleg eu!
De cand zic si eu ca o sa incerc produse de la Paula’s Choice.
Uite asa ziceam si eu Mirabela, pana cand mi-am luat inima-n dinti si am dat prima comanda!