Review: Produse de îngrijire Cosmetic Plant

Compania Cosmetic Plant este un brand românesc ce a a luat naştere în anul 1991. Farmacistă cu o experiență de peste 20 de ani în cosmetologie, fondatoarea Ileana Mester a crezut în puterea miraculoasă a ingredientelor naturale și în beneficiile pe care acestea le pot aduce în ritualul zilnic de îngrijire al femeii moderne. Lucra singură, într-o clădire de 35–40 mp, primul ei malaxor fiind confecționat de către un inginer clujean dintr-o oală de fiert rufele. Cremele erau create în serii mici, iar etichetele erau scrise de mână.

Abia după 6 ani, în 1997, s-a realizat pasul spre o afacere modernă, odată cu mutarea într-o clădire adecvată și achiziționarea primelor utilaje profesionale. După aceea, aproape în fiecare an, s-a mai cumpărat câte ceva: un malaxor, o mașină de dozat, un utilaj de umplut tuburi și încet-încet, afacerea a început să crească în mod continuu. Un moment important în dezvoltarea Cosmetic Plant l-a reprezentat începutul anului 2004, când s-a obținut certificarea ISO 9001:2000 din partea Dekra Stuttgart, ceea ce a demonstrat că business-ul Cosmetic Plant a realizat un salt calitativ decisiv.

Fiica dnei Mester, actuala directoare a companiei, păstrează tradiția acestei perspective, continuând să își inspire echipa cu pasiunea moștenită de la mama ei, în locul unde natura și știința se întâlnesc: la sediul Cosmetic Plant din Cluj-Napoca.

Review: produse de ingrijire Cosmetic Plant

Încep acest review cu menţiunea că până acum nu am mai folosit produse aparţinând Cosmetic Plant şi că acestea despre care vom vorbi astăzi au fost primite în urma evenimentului #SpringBeautyEvent. Cele patru produse primite se împart în două categorii:

  • crema anticearcăn + crema de corp anti-aging fac parte din gama Dead Sea Minerals
  • serul cu acid hialuronic + crema antirid de zi fac parte din gama Lift Up

CREMA ANTICEARCĂN:

Cum ziceam mai sus, această cremă face parte din gama Dead Sea Minerals, o gamă lansată de curând, destinată îngrijirii tenului normal/uscat al femeilor de toate vârstele. Ambalajul cremei este de fapt un flacon airless, cu pompiţă, transparent, gramaj 30ml. Mă bucur că nu vine la borcănel, pentru că proprietăţile ingredientelor se păstrează mai bine şi mai mult. Crema conţine componente cu efect antirid şi anticearcăn, emolienţi, hidratanţi şi vitamine încorporate într-o bază lejeră. Emolienţii mai sus menţionaţi nu se împacă aşa bine cu tenul meu gras, însă având în vedere că am aplicat această cremă doar în zona de sub ochi (nu pe toată faţa), nu am întâmpinat erupţii ale pielii. Crema nu conţine parfum şi nici parabeni.

Cele 21 de minerale prezente în sarea de la Marea Moartă au efect hidratant, remineralizant, antiinflamator şi tonifiant. Activul anticearcăn este constituit din peptide purificate de soia şi orez şi are rolul de a îmbunătăţi microcirculaţia, reducând inflamaţia, cearcănele şi pungile de sub ochi. Extractul algei marine Porphyridium Cruentum şi acidul hialuronic prezente în compoziţia cremei îmbunătăţesc microrelieful pielii din jurul ochilor şi capacitatea de menţinere a apei în matricea intercelulară, având un efect hidratant şi antiaging. Se aplică dimineaţa şi seara, pe pielea curată din jurul ochilor şi se masează cu mişcări lejere până la absorbţie.

Review: produse de ingrijire Cosmetic Plant Review: produse de ingrijire Cosmetic Plant

CREMA DE CORP ANTI-AGING:

Iniţial am crezut că butelcuţa aceasta drăgălaşă este un body scrub, însă nu, este o cremă de corp emolientă, cu o compoziție lejeră, ce se absoarbe rapid în piele, lăsând-o netedă şi catifelată. Formula cremei este îmbogățită cu vitaminele A, E și B5, precum și cu uleiuri vegetale naturale de măsline, sâmburi de struguri și germeni de grâu. Complexul de vitamine intensifică elasticitatea pielii, previne îmbătrânirea prematură a acesteia, stimulând și accelerând regenerarea celulară. Uleiurile vegetale au proprietăți emoliente, hidratante și hrănitoare.

Ca şi în cazul cremei anticearcăn, şi aceasta de corp conţine extract de algă marină, Porphyridium Cruentum, şi acid hialuronic, cu un puternic efect de întindere a pielii, reducând pierderile de apă din epidermă şi îmbunătăţind microrelieful pielii. Mi-a plăcut că se aplică uşor, se simte ca un body butter la început, însă nu rămâne peliculă grasă la suprafaţă după ce se absoarbe în totalitate. Borcănaşul are 200ml. Un aspect negativ care nu mi-a plăcut este faptul că această cremă de corp conţine parfum.

Review: produse de ingrijire Cosmetic Plant

SER LIFT INSTANT:

Nu sunt fan serumuri faciale pentru că de cele mai multe ori nu m-am înţeles bine cu ele. Având tenul gras, este dificil să găsesc un serum care să nu îmi provoace erupţii acneice. Căutând pe site-ul oficial Cosmetic Plant, am aflat că acest ser lift instant a câştigat premiul Best Drugstore Skincare Product în cadrul competiției German Beauty Award 2016. Ambalajul produsului a jucat un rol foarte important, deoarece este o sticluță cu pipetă, elegantă, ce permite o dozare mult mai exactă și mai sigură a produsului, fără riscul risipei sau unor accidente, așa cum este cazul recipientelor de tip fiolă.

Acidul hialuronic, ingredientul principal, este prezent şi în acest serum şi are rolul de a umple ridurile din interior, reduce adâncimea lor și reîntinerind pielea. Conform testelor in-vivo, după 4-8 săptămâni de utilizare, crește elasticitatea pielii cu 14% și se reduc asperitățile pielii cu până la 10%. LIFTONIN®-XPRESS, un ingredient inovativ extras din alge marine, formează pe suprafața pielii o peliculă cu efect de întindere imediată, vizibil după 1-5 minute și menținut până la 6 ore. L-am folosit o singură dată, cu teama de a nu-mi provoca erupţii alergice, din motivul mai sus amintit. Nu pot să îi dau un verdict final tocmai din această cauză, însă având în vedere că se adresează tipului de ten uscat, cu siguranţă nu ne vom înţelege. Mama mea însă are tenul uscat şi zone unde ridurile sunt mai pronunţate, aşadar am s-o fac fericită şi am să i-l dăruiesc ei. Acest produs NU conţine parfum.

Review: produse de ingrijire Cosmetic Plant

CREMA ANTIRID DE ZI:

Ultimul produs primit este această cremă de zi, antirid, cu o textură lejeră, ce netezeşte ridurile, crescând tonusul și hidratarea pielii, protejând-o de agresiunea factorilor externi. Şi această cremă conţine acid hialuronic, ce are o mare capacitate de a reține apa în piele, asigurând o hidratare imediată și de durată. Totodată crema conține filtre solare (SPF 15), cu rol de protecţie împotriva acțiunii nocive a radiațiilor UVA / UVB. Este un SPF mic şi nu vă recomand să vă bazaţi DOAR pe acesta. Extractul de magnolie din compoziţie prezintă proprietăți antioxidante și anti-inflamatoare.

Crema se adresează, din nou, tenului uscat, aşadar nici nu am vrut să îi desfac ambalajul, pentru a o dărui intactă tot mamei mele. Cu serumul facial de mai sus, poate avea o rutină completă. Recipientul este tot airless, cu pompiţă şi uşor transparent, iar gramajul este de 50ml. Se aplică dimineaţa pe pielea curată a feţei, gâtului şi decolteului, prin mişcări circulare de masaj. Pentru un efect intens de lifting, se recomandă utilizarea cremei după aplicarea Serului Lift Instant.

Review: produse de ingrijire Cosmetic Plant Review: produse de ingrijire Cosmetic Plant

În prezent, portofoliul de produse Cosmetic Plant cuprinde game destinate atât îngrijirii tenului, cât și a părului, mâinilor, corpului și picioarelor. În secţiunea SHOP le găsiţi pe toate. Produsele Cosmetic Plant sunt disponibile şi în magazinele fizice: în reţelele Auchan, Carrefour, Cora, DM – Drogerie Markt, Profi, în lanţurile de farmacii Catena şi Remedia, respectiv în diverse farmacii şi magazine naturiste. Ca să concluzionez, două din patru produse rămân la mine, iar celelalte două vor merge la mama mea, ce sigur le va aprecia pentru acţiunea lor asupra ridurilor şi datorită faptului că au în compoziţie acid hialuronic.

Să ridice mâna sus cine a încercat produsele Cosmetic Plant! Sunt curioasă ce părere aveţi despre ele, ce v-a plăcut, ce nu v-a plăcut, ce recomandări aveţi! Aştept comentariile voastre în căsuţa de mai jos şi vă mulţumesc că aţi rămas până la finalul articolului!

Kisses

Related Post

4 thoughts on “Review: Produse de îngrijire Cosmetic Plant

  1. Foarte frumos ai scris despre acest brand, dar si descrierea produselor mi-a placut. Am savurat fiecare cuvintel!
    Imi place mult ca au acid hialuronic – observ ca produsele din rutina mea de ingrijire contin acest ingredient si imi place mult asta!
    Eu inca nu am testat produsele, pentru ca am altele la rand, dar sunt curioasa cum ne vom intelege!
    Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.