Odată cu schimbarea anotimpurilor, până şi părul simte nevoie unei schimbări. Acum 2 luni am luat decizia de a-l scurta considerabil, din două motive: devenise mult prea greu de îngrijit (părul îmi trecea de jumătatea spatelui), dar şi din dorinţa de a-i da un restart, pentru a creşte şi mai sănătos decât e deja. Spun că e sănătos pentru că am renunţat la vopseluri, coafat cu placa/ondulator, practic îl usuc doar cu un jet de aer semi-cald şi îl pieptăn. Iar el stă atât de drept că multă lume mă întreabă dacă l-am făcut cu placa.
Însă nu e totul atât de simplu. La mijloc mai sunt câţiva paşi pe care îl urmez. Pe unii dintre ei de vreo 2 ani deja, iar acest lucru se vede, deoarece părul meu luceşte şi nu se mai rupe, nu mai cade. În primul rând am renunţat la a mai folosi produse cosmetice ce conţin SLS, iar asta din cauza faptului că am observat că îmi provoacă o mare alergie la nivelul scalpului, acesta se descuama foarte des, era agresat de ingredientul SLS şi făceam cojiţe. Mă feresc cât pot de mult de acest ingredient, până şi la alegerea gelului de duş, nu doar a şamponului. Ce înseamnă SLS?
SLS (Sodium Lauryl Sulfate) = ester al acidului sulfuric, sulfat, agent de curăţare puternic, cu mare potenţial iritant, ce poate provoca reacţii alergice la nivelul scalpului/pielii, sensibilizându-le, distrugând bariera naturală de protecție. Acest ingredient este responsabilul spumei bogate pe care deseori o întâlnim atât la şampoane, cât şi la geluri de duş, săpunuri lichide, detergenţi de vase, pastă de dinţi, soluţii pentru spălarea parbrizului, detergenţi de rufe, etc.
Noua mea rutină de îngrijire a părului
Cum ziceam în deschiderea articolului, odată cu venirea verii am făcut mici schimbări în rutina mea de îngrijire a părului, şi asta din cauza faptului că părul a început să se îngraşe mai repede, de vină fiind temperaturile ridicate, efortul de la sală/tenis, transpiraţie, faptul că am început să umblu cu el mai mult prins în coadă. Prima schimbare pe care am făcut-o a fost să introduc un nou şampon. Nu am făcut această tranziţie cu inima deschisă, pentru că eu folosesc un singur şampon de aproape 2 ani de zile, iar acela este Vichy Dercos. Însă am simţit nevoia să iau o pauză de la el, pentru că am observat că nu mai dădea acelaşi randament în unele zile, mai exact atunci când foloseam şampon uscat în ziua spălării sau produse de styling (fixativ).
Aşadar, am decis să introduc Şamponul Kashmir cu keratină pentru volum. Nu ştiu câte/câţi dintre voi aţi folosit până acum şampoanele Kashmir. Nu ştiu cât de cunoscute vă sunt aceste produse, însă pentru mine a fost o noutate, pentru că nu mai testasem. Auzim de şamponul Kashmir în urmă cu puţini ani, când intrase la noi pe piaţă sub egida şampoanelor profesionale. Şi acum tot acolo sunt încadrate, la produse profesionale de îngrijire a părului. Se găsesc cu precădere în saloanele profesionale şi pe câteva site-uri.
Şamponul Kashmir este potrivit pentru toate tipurile de păr şi este un produs fără parabeni. Formula lui îmbogăţită cu vitamine şi uleiuri eterice, curăţă atât părul, cât şi scalpul şi oferă elasticitate. Aminoacizii şi keratina naturală repară firul de păr de la interior şi îi redau strălucirea. Rezultatul este un păr sănătos, flexibil, mătăsos. De asemenea, şamponul este îmbogăţit cu silicon, ingredient care accentuează strălucirea părului şi îi asigură volum, fără a-l lăsa uleios. A fost creat special pentru tipul de păr fin, şi fragil, oferind totodată şi un boost de volum.
TIP: pentru a obţine volum, uscaţi-vă părul cu capul în jos, iar la final mutaţi uscătorul de păr pe aer rece preţ de 1-2 minute. NICIODATĂ nu vă frecaţi părul cu prosopul, lăsaţi-l să se usuce singur cât mai mult (dacă timpul vă permite). Frecarea părului cu prosopul nu face decât să denatureze firul de păr, ajungând până la ruperea acestuia.
Folosesc şamponul de două ori pe săptămână, şi de fiecare dată îl masez uşor, încercând să curăţ cât mai bine zonele problematice: în spatele urechilor, la ceafă şi în zona frunţii (acolo unde de regulă făceam cojiţe de la alte şampoane). Am mai bine de o lună de când am început să îl utilizez şi în acest timp nu am întâmpinat nicio descuamare inestetică sau disconfort la nivelul scalpului. Părul într-adevăr rămâne uşor de descurcat, curat, proaspăt, fin şi strălucitor. Are un gramaj considerabil, de 500 ml, iar sticla are un orificiu foarte inteligent, pentru a preveni curgerea lichidului, plus un capac de protecţie.
O altă schimbare în rutina mea de îngrijire a părului a fost introducerea unei măşti hidratante. Am ales Masca tratament cu particule de aur de la Luiza Essence Repair, tot un produs profesional de îngrijire. Chiar dacă pe ambalaj scrie că se adresează în special părului vopsit, eu am ales-o pentru că, în urma tunsorii, voiam să protejez vârfurile firelor de păr, iar acest produs m-a ajutat mult în direcţia asta. Masca are un gramaj de 500ml, practic este un borcan ce îmi va ajunge pentru vreo 2-3 luni, şi o textură foarte cremoasă, cu bobiţe ce se sparg la contactul cu apa. Întreaga linie de produse Luiza Essence este îmbogăţită cu extract de lămâiţă, ulei de argan, de avocado sau de cocos şi frunze de bambus, precum şi vitamine.
O aplic la fiecare spălare şi o las să acţioneze preţ de 2-3 minute, apoi o clătesc. Pentru o distribuire mai bună a produsului pe tot părul, după ce aplic masca, iau peria Detangler şi încep să pieptăn părul de la vârfuri în sus, urcând uşor spre creştetul capului. În felul acesta mă asigur că masca ajunge în mod egal pe toate firele de păr, oferindu-le hidratare. După ce mă clătesc, părul rămâne foarte moale şi fin, miroase incredibil de bine şi îl usuc mai uşor, fiind şi pieptănat!
Şi acum să vă zic unde le găsiţi şi ce preţuri au. Ambele produse se găsesc pe site-ul www.sampon-haskmir.ro, magazin online aparţinând Romspa. Eu v-am mai povestit aici pe blog despre Romspa, ştiţi că am mai folosit produsele lor profesionale şi că am fost mulţumită de ele. Şamponul costă 83 lei, iar masca 120 lei. Poate preţurile vi se par mari, însă produsele sunt de calitate şi repet, sunt produse profesionale folosite în saloanele de înfrumuseţare.
Mai sus, dacă daţi click pe numele fiecărui produs, veţi găsi link direct către pagina lui. Cam aşa arată noua mea rutină de îngrijire a părului. La final vreau să vă întreb ce părere aveţi despre produsele profesionale de îngrijire a părului, dacă şi voi folosiţi şi dacă v-aţi dori să încercaţi şi ce v-am prezentat eu în acest articol. Mulţumesc pentru vizită, o zi frumoasă vă doresc!
Kisses
Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.
Chiar am sa ma uit pe produse dupa acest ingredient SLS si am sa incerc sa-l evit! La fel pot sa spun si despre parfum sau alcool – am avut catevaq zile cam aiurea pentru ten – banuiesc cauza – asa ca trebuie sa am mai multa grija pe viitor. Pielea noastra nu este pentru a testat atat de multe ingrediente nocive! Chiar trebuie sa avem grija si sa ne alegem cu grija produsele! Imi pare rau ca mi-au trebuit 30 de ani sa spun asta!
Despre produsele prezentate astazi stiam de multi ani. Probabil pe termen lung merita investitia. Nu am citit nimic despre cum e parul tau intre spalari…daca il speli mai rar…nu stiu daca aceste produse ajuta la asta, dar e doar o curiozitate!
Te pup!
Am auzit si eu de produsele lor, le-am intalnit la cateva saloane, dar acum vreau sa le incerc :))