Cum să îţi organizezi singură nunta & after-wedding impressions

Cam cât de greu poate fi şi cum să îţi organizezi singură nunta? Oricât de mult ai citi şi te-ai informa de la celelalte mirese sau prietene, tot nu poţi spune că eşti complet pregătită pentru evenimentul mult aşteptat din viaţa ta. Fiecare nuntă e unică. Fiecare dintre noi avem altă viziune asupra a cum vrem să arate. Şi mai ales, şi în cuplu fiecare dintre noi vede nunta în felul lui. Cum poţi împăca şi capra şi varza, fără să iasă scântei? Îţi voi povesti experienţa mea cu organizarea nunţii, în ideea că te poate ajuta pe tine, la momentul potrivit, să iei cele mai bune alegeri.

Iniţial, ne-am dorit să ne căsătorim în anul 2017. N-a fost să fie pentru că am ales să ducem la bun sfârşit un alt proiect drag nouă, şi anume căsuţa în care ne-am mutat in 2018. Aşadar am amânat nunta pentru august 2019. La început îmi doream un wedding planner, şi nu pentru că e o nouă modă pe Instagram, ci pentru că îmi doream să se ocupe cineva profesionist de tot ce înseamnă o nuntă. Apoi usor-usor am renunţat…

Din momentul în care am primit inelul de logodnă (2016) şi până la momentul efectiv al începerii pregătirilor de nuntă, ştiam deja cam cum vreau să arate. Aveam în cap aproape tot conceptul. Flori, aranjamente, rochie, buchet. Până şi locaţia o vizualizam mental şi ne doream să găsim ceva cât mai apropiat de ideea noastră, şi anume nunta în natură. Niciunul dintre noi nu e fan ballroom-uri şi meniuri de umplutură doar ca să luăm sala respectivă. Ne-am propus de la început să invităm doar cei mai apropiaţi prieteni şi rudele cu care chiar ţinem legătura, vorbim des şi ne vizităm. Ideea de nuntă mare nu a fost o opţiune niciodată.

ALEGEREA LOCAŢIEI

Îmi aduc aminte şi acum când m-a întrebat Marius: “nu vrei să ne luăm prietenii şi să petrecem un weekend la munte, împreună?” Sună atât de mişto, o nuntă altfel, o nuntă de weekend, 3 zile şi 3 nopţi, aşa că am pornit căutările într-acolo. În octombrie 2016 am fost la Hadar Chalet, un domeniu superb situat în jud. Buzău. The Barn-ul lor era fix ce ne doream pentru nunta noastră: mult lemn, pădurea aproape, intimitate. Ne-a plăcut tare mult locaţia şi am discutat cu Oana pentru vara anului 2017. Apoi când am luat decizia să amânăm nunta pentru 2019, Hambarul nu mai era disponibil în datele pe care ni le doream noi.

Chiar dacă am fost dezamăgiţi la început, am reuşit să găsim relativ repede un alt hambar, care întrunea multe din condiţiile aflate pe lista noastră: spaţiu verde, piscină, mult lemn, pădure – The Green Spot Wedding Barn, din Ciolpani, Ilfov. De fapt, a fost primul şi singurul local pe care l-am vizitat, după Hadar, şi cu care am semnat imediat, în 2-3 zile. Asta se întâmpla la final de septembrie 2018. Aproape toate datele erau indisponibile deja, aşa că am ales să facem nunta duminică. Nu am să insist prea mult să descriu hambarul pentru că au o mulţime de poze şi filmuleţe pe FB şi Instagram, unde le poţi răsfoi în voie. Pentru noi a fost alegerea perfectă, şi dacă ar fi să iau totul de la capăt, tot acolo aş organiza evenimentul.

FOTOGRAF – VIDEOGRAF

Nu doar locaţia o căutasem din 2016, ci şi foto-video, pentru că îmi doream neapărat să lucrăm cu Trandafilm şi Sebastian Guţu. Aşadar, atunci când am amânat nunta pentru 2019, am discutat şi cu ei şi am schimbat datele pentru anul acesta. M-a scutit de foarte multă muncă ştiind că îi am deja pe ei. Pe Ionuţ Trandafir îl cunosc de când eram mică, dacă pot spune aşa, am fost în acelaşi liceu şi am ieşit în aceleaşi cercuri la un moment dat, când ne-am mutat în Bucureşti. Îl admir foarte mult pentru că a muncit extraordinar să ajungă unde este acum şi mă bucur că împreună cu Sebastian Guţu au putut fi prezenţi în ziua nunţii noastre, să surprindă emoţia şi bucuria noastră, atât de natural.

BAND

Ne-am dorit o trupă tânără, care să cânte live şi să ţină invitaţii antrenaţi pe toată durata evenimentului. Şi am primit bilete la concert! Pentru că ceea ce au făcut Colors in Stereo pe scenă a fost un adevărat concert! Ne-au trecut prin multe genuri muzicale, au ţipat, sărit, dansat cu noi, au făcut atmosferă, au fost zâmbitori şi plini de viaţă, iar pentru noi asta a fost nemaipomenit. Andrei şi soţia lui, Stela, soliştii band-ului, sunt doi oameni foarte carismatici şi plăcuţi, cu care legi instant o relaţie de prietenie. Surpriza din partea naşilor noştri a fost un taraf de muzică lăutărească şi un artist solo, Romulus Cipariu, care a întreţinut atmosfera cu bancuri, muzică la ţambal şi voie bună.

CATERING

Cei de la Green Spot colaborează cu o mână de firme de catering, alături de care au avut întotdeauna evenimente reuşite, aşa că ni le-au recomandat şi nouă. Primii pe listă au fost LAM Events. Am cerut o ofertă pe mail, am frunzărit-o, ne-a plăcut, aşa că am fixat o degustare, unde am fost împreună cu naşii noştri. La fel ca şi în cazul hambarului, n-a fost nevoie să mai căutăm alt furnizor, pentru că preparatele pe care le-am gustat ne-au convins din prima. Meniul nostru a fost un mix de mâncare italienească, de unde nu au putut lipsi tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă. Tot cei de la LAM Events s-au ocupat şi de candy bar şi de tort şi mă bucur că am ales să mergem pe mâna lor pentru că nu ne-au dezamăgit cu nimic, iar farfuriile au arătat impecabil.

ARANJAMENTE FLORALE & DECORAŢIUNI

Ultimul mare furnizor cu care încă nu semnasem contractul la începutul anului 2019 era furnizorul de aranjamente florale şi decoraţiuni. Nici aici nu am avut mult de căutat pentru că am ales să merg la sigur din prima, aşa că am colaborat cu Dichis Signature Events. Toate buchetele, florile, cocardele, corsaje, coroniţa din părul meu, aranjamentele de pe mese, prezidiu, intrare, lumânări, photo-cornere, etc. au fost realizate cu flori naturale de culoare albă: bujori (my faves), trandafiri avalanche, scabiosa, manthiola, dalii, zambile, combinate cu frunze de eucalipt, parvifolia şi salal. Mi-am dorit să folosesc numai flori albe şi muuultă multă verdeaţă, iar cei de la Dichis au reuşit să îmi îndeplinească dorinţa; la final totul arăta super pinterest-ish. Tot ei s-au ocupat şi de partea tipărită: invitaţii, meniuri, place-cards, plicuri de bani, mărturii, indicatoare, mesaje întâmpinare, etc. Şi pentru acestea am folosit tot culorile alb + verde, acelaşi concept, font, grafică pentru ca la final să arate unitar.

Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta

După ce am semnat cu toţi cei de mai sus, am simţit că mi-am luat o mare grijă de pe cap. Aveam locaţia, foto-video, band, catering şi aranjamente florale. Practic, tot ce contează cel mai mult la o nuntă. Restul se pot rezolva din mers. Important e să îţi stabileşti priorităţile şi să le iei pe rând, una câte una, până le bifezi pe toate. Nu tranforma totul într-un haos general şi nu te stresa inutil, pentru că toate se rezolvă la timpul lor. Ai nevoie doar de puţină organizare.

În luna aprilie am început să mergem la cursuri de dans, atât pentru dansul mirilor, dar şi pentru noi, că ne doream să dansăm cât mai mult la nunta noastră. Eu provin dintr-o familie unde dansul la petreceri e stăpânit cu lejeritate, iar ai mei m-au luat pe la nunţi încă de mică. Pot spune că ştiu să dansez o horă, o sârbă, o jampara, o braşoveancă fără probleme. Însă Marius nu stăpânea prea mult dansurile populare, aşa că am început să mergem la cursuri, la scoala de dans În paşi de dans. Am făcut vreo 15 şedinţe în total, iar Uliana a fost foarte deschisă la ideea de a merge cu noi la hambar, în săptămâna nunţii, unde am repetat dansul mirilor de câteva ori pentru a ne acomoda cu locaţia.

ROCHIA DE MIREASĂ ŞI COSTUMUL DE MIRE

Evident că şi pentru rochia de mireasă aveam salvate în board-ul de pe Pinterest o mulţime de poze. Uitându-mă pe pozele pe care le salvasem pentru inspiraţie, îmi dau seama că tiparul era acelaşi: o rochie cât mai lejeră, A-line, cu mâneci trei sferturi sau lungi, eventual cu un cordon în talie. Ştiam cum vreau să arate, trebuia doar să o găsesc fizic. Luasem deja în calcul şi varianta de a mi-o face la comandă. Şi ca să vezi ce mireasă hotărâtă am fost, află că am vizitat doar 2 ateliere şi am probat maxim 10 rochii până m-am hotărât care e THE ONE. M-am oprit la Otilia Brăiloiu pentru că rochiile create de ea sunt poveşti. Poveşti de iubire şi de mătase. Create cu pasiune şi dăruire. Sophie este numele rochiei pe care am ales-o eu şi a fost a treia rochie pe care am îmbrăcat-o la ei în showroom. De când am pus-o pe mine, am simţit că ea este rochia în care mă voi mărita. Şi aşa a fost.

Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta

La fel de hotărât a fost şi mirele, care şi-a realizat costumul la comandă, la Tudor Personal Tailor. Marius a terminat rapid, pentru că a intrat în showroom, şi după doar 2 ore, a găsit tot ce îl interesa: costumul, vesta, cămăşile, mocasinii, papionul… până şi ochelarii de soare :)) Mi-aş dori să existe şi pentru femei un loc unde să mergi şi să găseşti tot ce ai nevoie pentru o nuntă: rochie, pantofi, accesorii, voal, coroniţă, geantă, etc. Dar nu, nouă ne place să ne complicăm viaţa şi să alergăm prin mii de magazine/ateliere să găsim toate piesele din puzzle :)).

Toată lumea spune că o iei razna în preajma nunţii. Că te stresezi pentru orice şi iei foc din orice. Da, ni s-a întâmplat şi nouă (mie mai mult), însă nu pot spune că nunta a fost un stres şi că nu aş mai trece prin aşa ceva a doua oară. Mi-a plăcut enorm că ne-am ocupat noi doi de organizare şi nu am mai luat un wedding planner până la urmă. Aşa am fost implicaţi în fiecare pas al evenimentului şi am ştiut fiecare detaliu, la orice oră. Nu mă înţelege greşit, e foarte plăcut şi relaxant şi să ai pe cineva care să facă toată alergătura asta şi doar să îţi dea mesaj “vezi că la ora 15:00 ai probă la rochia de mireasă”, însă crede-mă că e mai mare satisfacţia să ştii că tu, împreună cu partenerul tău, aţi muncit împreună pentru acest eveniment important din viaţa voastră şi că la final totul a ieşit cum v-aţi imaginat.

Aş vrea să îţi las mai jos o listă cu sfaturi/îndemnuri pe care le poţi aplica şi tu dacă urmează să te căsătoreşti şi ai ales să îţi organizezi singură nunta. Lucruri care pe mine/noi ne-au ajutat şi ne-au uşurat munca:

1.Cred că primul lucru pe care trebuie să îl stabiliţi înainte de orice altceva este dacă doriţi să faceţi cununia civilă înainte de evenimentul propriu-zis. Da, ştiu că se făceau toate odată, în aceeaşi zi, însă acum e muuult mai comod să le separi pentru că e mai lejeră ziua nunţii. Noi am ales să facem cununia civilă în luna aprilie 2019 pentru că după eu trebuia să îmi schimb numele, şi implicit toate actele: buletin, paşaport, permisul de conducere, carduri bancare, etc. Şi sincer chiar nu voiam să alerg după nuntă să îmi fac buletinul şi paşaportul ca să pot pleca din ţară în luna de miere. Aşa că am făcut cununia civilă în aprilie şi acum am toate actele pe noul nume.

Cum sa iti organizezi singura nunta

2. Alege de la început conceptul nunţii şi conturează evenimentul în jurul acestuia. Încearcă să păstrezi aceeaşi linie până la final, pentru că imaginea de ansamblu să fie unitară. Nu amesteca stilurile. Dacă ai decis asupra unei palete cromatice, foloseşte-o peste tot. Va ieşi o nuntă inedită dacă elementele alese vor fi fireşti, încadrate în povestea voastră de dragoste.

3. Fă diferenţa între necesar şi moft. Mai ales când ai stabilit deja un buget de nuntă. Vezi care sunt lucrurile prioritare şi rezolvă-le întâi pe acelea. Dacă bugetul îţi permite, poţi adăuga şi alte “artificii” după. Important e să găseşti din timp furnizorii cei mai importanţi: locaţie, formaţie, foto-video, catering, decoraţiuni.

4. Şi dacă tot i-am amintit, încearcă să fii cât mai hotărâtă când mergi la discuţii cu ei. Spune de la început ce îţi doreşti şi nu lăsa nimic la voia întâmplării, pentru ca apoi în ziua evenimentului să îţi pară rău că nu ai schimbat nu ştiu ce decor pe mesele invitaţilor. Atât pentru furnizori, cât şi pentru tine, e mult mai bine să ştii de la început ce vrei şi să le comunici la timp toate aspectele.

5. Pentru că nunta înseamnă în primul rând ORGANIZARE, cumpără o agendă de nuntă pe care să notezi cele mai importante întâlniri, numere de telefon, lista invitaţilor, idei de amenajare. Eu am folosit cu succes agenda mireselor de la Lady Cozac, care e mai mult decât o simplă agendă, are şi foarte multe tool-uri de care te poţi ajuta pe parcurs, plus câteva pagini de relaxare, atunci când lucrurile o iau razna :).

6. Şi că tot vorbim de tool-uri utile pentru viitoare mirese, poţi să îţi faci cont şi pe site-ul www.zenday.ro, unde găseşti tot felul de instrumente şi activităţi. Eu aici am făcut lista de invitaţi şi ulterior, aranjarea la mese.

7. Nouă ne place să lucrăm în Excel, aşa că am creat un fişier cu mai multe sheet-uri pe Google Drive, la care aveam acces amândoi şi unde puteam edita, în timp real, orice detaliu legat de nuntă: transport, cazare, orar, calendar, cashflow, etc. În felul acesta nu pierdeam informaţia şi nu ne încurcam. Când au început să sosească confirmările din partea invitaţilor, îi notam rând pe rând în fişier şi aveam o imagine de ansamblu actualizată, în orice moment. Când trebuia să mai achităm câte o tranşă de bani la unul dintre furnizori, aveam calendarul plăţilor acolo şi ştiam din timp ce urmează să plătim şi când .

8. Alege o rochie în care să te simţi confortabil pe toată durata evenimentului. O rochie care să nu te incomodeze la dans şi nici la mers. Plus pantofi/sandale pe care să poţi sta toată ziua şi toată noaptea. Nu uita că tu, ca mireasă, probabil nu vei apuca să stai prea mult timp jos, de aceea îţi trebuie încălţări comode, care să nu îţi facă picioarele praf după doar o oră. Ia-ţi la tine şi ceva de schimb, o pereche de sandale joase/tenişi.

Cum sa iti organizezi singura nunta

9. Fă-ţi programare din timp pentru machiaj şi păr. Nici nu are rost să îţi mai explic cât de important e să cauţi dinainte persoanele potrivite pentru asta. Dacă simţi nevoia, mergi şi la probă. Dacă mă urmăreşti pe Facebook, probabil ai văzut că acum câteva săptămâni căutam hairstylist. Da, ai citit bine, cu fix 3 săptămâni înainte de nuntă, tipa cu care stabilisem să vină acasă în ziua nunţii să mă aranjeze – mi-a zis că nu mai poate veni. Şi uite aşa m-am trezit căutând pe Facebook hairstylisti disponibili pentru 25 august. S-a rezolvat totul cu bine într-un final, dar asta e un exemplu de lucru neprevăzut care poate să îţi dea planurile peste cap. Mergi pe recomandări şi nu face experimente, nici la machiaj, nici la păr, în ziua nunţii.

Eu am colaborat foarte bine cu Georgiana Nae prietenă şi make-up artist care s-a ocupat de machiajul meu şi în ziua cununiei civile, şi cu Gabriel Ilie şi soţia lui pentru hairstyle. Toţi sunt oameni foarte talentaţi şi pe care îl recomand cu drag mai departe.

10. Caută verighetele cu cel puţin 2 luni înainte, pentru că durează între 2 şi 4 săptămâni să fie gata. Mai ales dacă faci nunta vara, ia în calcul şi faptul că unele fabrici se închid complet pentru o câteva săptămâni – o lună, pentru vacanţă. Acelaşi lucru se aplică şi în momentul în care îţi alegi rochia şi el costumul. Întrebaţi de la început dacă au vacanţă şi dacă îţi pot livra la timp ce ai comandat. Noi le-am comandat de la Firesc, pentru că de acolo e şi inelul de logodnă şi am vrut să arate la fel, şi suntem mulţumiţi de cum au ieşit. Da, le-am şi gravat, cu data nunţii în interior.

Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta

11. Nu exageraţi cu mâncarea la nuntă, mai ales dacă faceţi nunta vara! Încercaţi să alegeţi un meniu echilibrat. De câte ori ai fost la o nuntă la care ai putut să mănânci TOT? Mie una nu mi s-a întâmplat niciodată, să fiu sinceră. De cele mai multe ori nici nu reuşesc să gust din felul principal, friptura. Încercaţi să faceţi porţii potrivite şi nu încărcaţi farfuriile. Evitaţi aruncatul mâncării. Less is more!

12. Din nou, dacă faci nunta vara, ar fi mai potrivit să anunţi invitaţii înainte ca aceştia să îşi fixeze concediile, mai ales dacă sunt persoane dragi, din familie sau cercul restrâns de prieteni. Noi am ales să dăm un SAVE THE DATE, undeva la începutul lunii februarie 2019, cam cu 6 luni înainte, în care le menţionam data evenimentului şi locaţia, urmând că invitaţia oficială să le-o înmânăm în luna iunie.

Cum sa iti organizezi singura nunta

13. Cred că e important să stabiliţi de la început ce tradiţii doriţi să urmaţi la nuntă şi să le discutaţi şi cu părinţii voştri, dacă e cazul. La noi treaba a fost simplă, părinţii noştri nu s-au implicat în organizare, însă ne-au ajutat atunci când am avut nevoie de ei. Noi suntem legaţi de tradiţii şi obiceiuri, nu avem o repulsie spre aşa ceva (cum observ din ce în ce mai des la tinerii din ziua de astăzi), aşa că am adus câteva şi la nuntă: zi de nuntă acasă la mireasă în săptămâna nunţii, bărbieritul mirelui de către cavaleri, turta miresei şi cântatul ia-ţi mireasă ziua bună cu acordionist la plecarea de acasă, pusul cocardelor în piept, mersul separat spre biserică (eu am mers în maşină cu naşul, Marius în maşină cu naşa), dansul mirilor, aruncatul buchetului, dezgătitul şi hora miresei, ciorba de potroace de a doua zi, etc. Au fost şi câteva pe care nu ni le-am dorit pentru că nu ne reprezintă, cum ar fi furatul miresei, jucatul găinii şi aruncatul jartelei, şi ne bucurăm că părinţii şi naşii ne-au respectat deciziile. Cel mai important e să vorbiţi cu părinţii voştri deschis despre asta să alegeţi ceea ce vouă vă face plăcere, nu ce vă impun ei (dacă se ajunge la aşa ceva).

Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
În zona noastră, e o tradiţie ca mireasa să pună cocarde în piept mirelui, naşului, socrului mare şi socrului mic.
Cum sa iti organizezi singura nunta
Încă o tradiţie cunoscută în mai multe zone din ţară este ruperea turtei miresei, de către naşă, la plecarea de acasă spre biserică.

14. Dacă aveţi mulţi invitaţi, puteţi lua în calcul angajarea unor hostesse care să îi conducă la locurile lor. Noi am preferat să apelăm la cavalerii de onoare şi la sora mea (domnişoara de onoare), care au preluat ei această sarcină, chiar dacă am avut şi la intrare un board de lemn cu aranjarea la mese. De asemenea, în ziua nunţii vor fi multe aspecte de urmărit: dacă au sosit buchetele, lumânările, cocardele, dacă transportul invitaţilor decurge cum aţi stabilit, dacă la local amenajarea merge conform orarului stabilit, dacă aranjamentele florale au fost puse pe maşini, dacă totul merge conform desfăşurătorului, şi câte şi mai câte. Noi am avut alături prietenii şi surorile care ne-au ajutat cu toate aceste sarcini. Ne-am bazat pe ei că vor urmări totul şi noi doi am avut cât mai puţine griji pe cap. Iar pentru acest fapt nu putem decât să le mulţumim din suflet pentru tot ajutorul primit!

15. Încercaţi pe cât posibilul ca în săptămâna nunţii să aveţi CÂT MAI PUŢINE DE FĂCUT! Planificaţi-vă taskurile din timp şi rezolvaţi-le până miercuri cel târziu, ca să aveţi timp să vă odihniţi şi să treceţi în revistă toate aspectele, ca la o recapitulare finală. Noi aşa ne-am propus şi aproape am reuşit, exceptând câteva drumuri pe care le-am făcut în ultimele 2 zile. Socoteala de acasă nu iese mereu ca în târg, tocmai de aceea e bine să ai o rezervă de o zi-două, pentru neprevăzute. Şi crede-mă că acestea apar întotdeauna!

16. Dacă faceţi nunta în afara Bucuresti-ului/ oraşului în care locuiţi, asiguraţi-vă că invitaţii au cu ce ajunge la local, şi mai mult decât atât, că au cu ce să se întoarcă în oraş, la ora aceea atât de matinală. Hambarul Green Spot se află în Ciolpani, Ilfov, la o distanţă de 30 km de Bucureşti. Aşa că am închiriat 3 microbuze care au plecat de la Casa Presei şi au adus invitaţii noştri la hambar exact la timp pentru a servi aperitivul. Dimineaţa, începând cu ora 03:30, am avut 2 microbuze care au făcut drumuri înapoi spre Casa Presei, întorcând oaspeţii în Bucureşti. De asemenea, dacă aveţi invitaţi care vin din alte oraşe, asiguraţi-vă că aveţi unde să îi cazaţi la finalul evenimentului. Noi am închiriat 25 camere la Casa Vlasia, la 15 minute distanţă de Hambar, unde am cazat familia şi cei mai apropiaţi prieteni care nu stăteau în Bucureşti. Tot acolo, a doua zi, am avut ciorba de potroace. Între noi fie vorba, aici ne-am tras sufletul 2 zile după nuntă, ne-am bălăcit în piscină şi ne-am desumflat picioarele. A fost un fel de after wedding party :)).

17. În funcţie de bugetul vostru, puteţi încerca să achitaţi cât mai multe din plăţile restante la furnizori ÎNAINTE de ziua cea mare. În felul ăsta nu staţi cu grija banilor pe durata evenimentului. Noi am achitat toată nunta înainte, până şi meniurile, pentru că singurul gând pe care îl aveam pentru dimineaţa în care se termină petrecerea era SĂ NU stăm să numărăm bani şi să facem plicuri pentru fiecare furnizor: catering, decoraţiuni, band, etc. Tot ce am plătit în acea dimineaţă au fost ospătarii.

18. E PRIMORDIAL să apucaţi să mâncaţi ceva înainte că nunta să înceapă efectiv. Orice: o banană, un iaurt, un covrig, ceva dulce. Pentru că până la aperitiv nu veţi mai avea când. Iar şedinţele alea foto de după biserică nu se fac pe stomacul gol :)) că vă veţi pierde răbdarea şi nu mai iese nimic. Am avut lăzi frigorifice în fiecare maşină care a plecat de la noi de acasă, pregătite cu apă rece şi ceva de mâncare. Am apucat să mănânc o banană şi 2-3 tartine în dimineaţa aia. Şi apoi, la recepţie, am mâncat doar peştele :)). La aperitiv aveam emoţii foarte mari pentru că urma dansul mirilor şi îmi doream să iasă bine, aşadar n-am putut să înghit nimic, şi după peşte nici nu prea îmi mai amintesc când au sosit celelalte feluri de mâncare pentru că nu prea am stat la masă.

19. Nu staţi toată noaptea agăţaţi de gâtul fotografilor pentru a imortaliza orice moment pentru că veţi pierde toată distracţia. Lăsaţi-i pe ei să surprindă emoţiile spontane şi lucrurile importante, pentru că de asta i-aţi ales, că sunt profesionişti. Şi după, în aşteptarea materialelor finale, nu îi stresaţi cu întrebări zilnice “când îmi trimiţi pozele?”. Aduceţi-vă aminte că pentru ceva de calitate, e nevoie de timp, aşa că lăsaţi-i să îşi facă treaba liniştiţi.

Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta
Cum sa iti organizezi singura nunta

20. Dansaţi, cântaţi, faceţi tot ce vă doriţi şi v-aţi imaginat! Este nunta voastră, voi stabiliţi regulile. Zâmbiţi şi veţi transmite energia bună şi oaspeţilor voştri. Dacă voi vă simţiţi bine, şi ei se vor simţi bine văzându-vă fericiţi. Nu vă stresaţi din motive care nu merită şi încercaţi să vă bucuraţi cât mai mult de tot ceea ce aţi pregătit, să savuraţi fiecare clipă la maximum, pentru că această zi o să treacă foarte repede. E un eveniment pentru care te pregăteşti un an şi care durează doar 24 ore. Ştiu, e nedrept, tocmai de aceea trebuie să fie memorabil! Şi cel mai important aspect: niciodată nu veţi mulţumi pe toată lumea prezentă la o nuntă. Şi nici nu faceţi din ăsta scopul vostru. Important e ca voi să vă simţiţi bine şi să vă placă ce a ieşit. Nimănui altcuiva.

Trebuie să recunoşti, parcă nu mai pare atât de greu de când ai aflat cum să îţi organizezi singură nunta, nu-i aşa? Ai nevoie doar de puţină organizare şi mult calm. Îţi doresc succes şi sper că sfaturile mele să te ajute! Nu uita, sunt aici pentru orice altă întrebare suplimentară la care nu ai găsit răspunsul în acest text kilometric. Voi încerca să îţi răspund cât mai rapid.

#nuntalahambar #searadeaugust

Kisses

Gia

Related Post

4 thoughts on “Cum să îţi organizezi singură nunta & after-wedding impressions

 1. Totul este suuuper util🤗🥰 O singură întrebare am ,care a fost bugetul vostru pentru o asemenea nunta de vis??

  1. Buna Alexandra, multumim pentru aprecieri, ma bucur ca ti-a placut si ca ai gasit utila postarea mea!

   Bugetul nostru initial a fost depasit, pentru ca asa cum povesteam si in articol, au fost cateva “artificii” care au marit miza, sa spun asa.
   Am vrut ca toate florile sa fie naturale, iar unele dintre ele nici macar nu erau de sezon (ex bujorii), meniul a fost schimbat fata de cel initial, am adaugat si bauturi ce depaseau plafonul initial. Pot doar sa spun ca poti renunta la toate acestea si sa adaptezi tot evenimentul in functie de bugetul tau. Este realizabil, locatia permite foarte multe modificari.

   Daca vrei sa vorbim mai multe despre asta, poti sa imi scrii pe adresa mea de mail gianina.urdea@yahoo.com si iti voi raspunde acolo la toate intrebarile ce tine de buget.
   Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.