Cum îmi curăţ pensulele de machiaj?

Ne place să cumpărăm pensule pentru machiaj. Ele vin în felurite forme, la set sau la bucată, cu peri naturali sau sintetici, culori şi mărimi diferite. Mereu parcă ne mai lipseşte una anume. Dar ce facem atunci când niciuna nu e curată? Când pensula pentru fond de ten e murdară şi am uitat să o spălăm şi avem şi o dimineaţă pe fugă? Când pe pensula de buze e o nuanţă de ruj pe care nu avem chef să o purtăm şi astăzi? Eu am găsit o soluţie simplă şi rapidă, ajutată de un beauty gadget frumos colorat, care şi el la rândul lui se spală destul de rapid după folosire.

Cum îmi curăţ pensulele de machiaj?

Pensulele din imaginile de astăzi sunt toate murdare. Pe cea pe care o folosesc pentru aplicarea fondului de ten o spăl mai des, fiind şi cea mai utilizată dintre toate. Dar până şi ea este murdară astăzi, şi nespălată de cel puţin o săptămână. Yes, you can judge me, dar nu am timp să le spăl săptămânal, spre ruşinea mea. Plus că pensulele care sunt mai stufoase se usucă şi mai greu decât cele pentru buze, spre exemplu, care sunt super subţirele. Acum că am lămurit acest aspect, vă voi vorbi despre beauty gadget-ul minune:

PRACKT PALMAT – MAKEUP BRUSH CLEANING TOOL

Practk® offers beauty tools you can count on that won’t break the bank! Created by the innovative founders of Sigma Beauty®, Simone Xavier and Rene Xavier Filho, Practk® provides affordable, high quality tools for the everyday beauty lover. Their science and engineering backgrounds are the backbone to Practk®’s fun and easy-to-use tools. Are you ready to step up your brush cleaning game?

Pentru cine nu ştie încă, PRACKT este surioara mai mică a Sigma Beauty, marele brand de cosmetice din State, înfiinţat în anul 2009 de către fondatorii Simone Oliveira Xavier şi Rene Xavier Filho. PRACKT este un tool din silicon durabil, de un roz superb, care are două feţe: una cu proeminenţe circulare mai mari (potrivită pentru curăţarea pensulelor stufoase), şi încă o faţă cu nişte proeminenţe mai mici, pe care spăl pensulele subţiri. Acest beauty gadget este ajustabil atât pentru mâna dreaptă, cât şi pentru cea stângă, şi poate fi folosit în 2 moduri:

 • îl poţi purta pe mâna aşa cum îţi voi arăta în pozele de mai jos
 • ori îl poţi pune în chiuvetă (are mici ventuze care se fixează şi previn alunecarea), astfel având ambele mâini libere pentru ţinerea pensulelor

Cum îmi curăţ pensulele de machiaj? Cum îmi curăţ pensulele de machiaj? Cum îmi curăţ pensulele de machiaj?

De când am descoperit acest beauty tool, timpul alocat spălării pensulelor s-a micşorat, pentru că acum mă mişc mult mai repede şi reuşesc să spăl toate pensulele în timp record. După utilizare, pad-ul se clăteşte cu apă fierbinte şi se lasă la uscat. Pretty simple, right? În poze mai vedeţi şi un SIGMAGIC BRUSH SHAMPOO, de la Sigma Beauty, care are rolul de a dizolva machiajul întărit pe pensule şi de a le curăţa în profunzime. Acest brush shampoo este îmbogăţit cu ulei de cocos pentru ca pensulele să rămână la fel de fine şi după spălare.

Preţul beauty gadget-ului PRACKT este de doar 9.95 dolari, iar brush shampoo costă 15 dolari. Le găsiţi pe amândouă pe site-ul oficial. Iar ca timp de livrare, să ştiţi că mie comanda mi-a ajuns în câteva zile doar, prin DHL, direct acasă. Ca un pont, dacă nu doriţi să comandaţi tocmai din State, să ştiţi că la noi în ţară există şi un distribuitor autorizat Sigma Beauty, şi acela este Pink Panda. Însă la Pink Panda momentan produsul este out of stock. Nu v-aş recomanda să cumpăraţi de pe alte site-uri în afară de acestea două amintite. Mai bine aşteptaţi să îl aducă înapoi pe stoc!

Cum îmi curăţ pensulele de machiaj? Cum îmi curăţ pensulele de machiaj?

Aseară v-am vorbit pe Insta Stories despre acest dispozitiv. Dacă încă nu aţi văzut filmuleţele, mergeţi acolo şi lăsaţi-mi un mesaj privat dacă doriţi să mai vedeţi şi un alt tutorial. Acestea fiind spuse, sper că v-am lămurit cum îmi curăţ pensulele de machiaj. Vă sfătuiesc să încercaţi şi voi acest tool şi vă doresc curăţare uşoară şi rapidă! 🙂 Dacă aveţi întrebări în legătură cu cele două produse prezentate astăzi, puteţi folosi căsuţa destinată de mai jos şi vă voi răspunde cât de repede pot! O zi frumoasă vă doresc!

Kisses

 

26 thoughts on “Cum îmi curăţ pensulele de machiaj?

 1. Curatatul ca curatatul, dar eu am o problema cu depozitarea pensulelor. Am impresia ca oriunde le-as lasa, in 1-2 zile se umple de praf indiferent daca sunt folosite sau nu 🙁 #bucurestilife

 2. E asa cute <3 am si eu un dispozitiv asemanator, dar acesta pare mult mai simplu de folosit. Si are un pret asa bun:)

 3. Da, e super util gadget-ul. Am si eu unul, tot roz frumos, luat de pe Ali si-mi fac treaba cu el foarte bine si foarte rapid. 🙂

 4. Urăsc să curat pensulele, dar de când mi-am cumpărat un dispozitiv pentru caratarea lor îmi place tare mult sa le curat. Este rapid și le curata foarte bine.

 5. Ce dragi ne sunt nouă pensulele, și ce horror e momentul când trebuie curățate! 😀
  Îmi place că are ventuze de prindere pe chiuvetă, e foarte mișto ideea. Cred că o să-l urmăresc să văd când apare pe Pink Panda, că tare mă tentează.

  1. :)) te inteleg perfect, aveam oroare sa ma apuc sa spal pensulele de machiaj ca stiu cat de mult timp trebuia sa aloc pentru procedeul asta.
   Da, recomandarea mea e sa astepti mai degraba sa il aduca si pe site-ul Pink Panda, nu cred ca e indicat sa cumparam din alta parte. Asta daca iti doresti fix acest produs. Daca nu, mai sunt o sumedenie de astfel de beauty gadget-uri pentru spalarea pensulelor pe piata.
   Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.