Barnangen – Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

Nu mai este un secret faptul că brandul suedez Barnangen încearcă să pătrundă şi pe piaţa românească. Internetul vuieşte în urma campaniei desfăşurată de către BUZZStore, la care am avut plăcerea să particip şi eu. BUZZStore a provocat atât bloggeri, cât şi alte persoane ce nu fac parte din domeniul ăsta, să testeze câteva produse Barnangen şi să transmită apoi un feedback sincer în urma folosirii lor. Vă invit să citiţi în continuare experienţa mea cu brandul scandinav Barnangen.

Bine-cunoscut în Suedia de zeci de ani, Barnangen a fost fondat în Stockholm în anul 1868 de către Johan Wilhelm Holmström. Primul produs lansat a fost săpunul, fapt ce a escaladat rapid brand, aducându-l în atenţia Curţii Regale în anul 1876. De atunci, a devenit emblema produselor autentice şi delicate, ce oferă o senzaţie naturală şi delicată. Utilizarea şi îndrăgirea acestor produse de către generaţii întregi de suedezi au transformat Barnangen în una dintre cele mai emblematice mărci din Suedia.

Provenienţa numelui? În limba suedeză – Barnangen înseamnă câmpul de flori al copiilor.

Există un cuvânt pe care orice suedez îl cunoaşte: LAGOM.  Cu toate că pare un cuvânt simplu, acesta poate descrie un întreg stil de viaţă. Definieşte starea de bine şi de echilibru: nici prea mare, nici prea mic; nici prea rapid, nici prea încet; nici prea mult, nici prea puţin. Cu alte cuvinte – echilibrat. Lagom înseamnă punerea în balanţă a ceea ce e cu adevărat important. Lagom înseamnă că lucrurile sunt “exact aşa cum trebuie” să fie, centrul echilibrului, armonie, moderaţie, fericire și împlinire, adevăratul centru al sinelui, alegerea de a nu a alege. Foarte interesantă filosofia suedezilor despre viaţă, despre cum să trăieşti în armonie cu tine şi cu cei din jur. Nu degeaba sunt în topul celor mai fericiţi oameni din lumea aceasta!

Revenind la produsele brandului, acestea au fost inspirate de natură şi de climatul suedez pentru o viaţă în echilibru. Sunt skin-friendly şi nu conţin ingrediente dăunătoare. Şi acum, ca să fac legătura cu titlul articolului, o să relatez pe scurt câteva fragmente din ultimii 5 ani, ce ţin de îngrijirea pielii. În ciuda faptului că am avut mereu ten mixt şi apoi gras, pielea corpului a fost aproape întotdeauna uscată. În anii studenţiei, nu acordam o mare atenţie produselor cosmetice pe care le foloseam, creme pentru corp cumpăram cam ce îmi cădea în mână, să zic aşa. Din acest motiv, am avut perioade tare urâte, în special iarna, când pielea de pe picioare şi nu numai, se descuama atât de inestetic şi de îndelungat, încât găseam fragmente mici şi pe pantaloni sau pe lenjeria patului.

Eram efectiv obsedată de acest fapt, nu ştiam ce să mai folosesc, mai toate cremele din comerţ înrăutăţeau situaţia, făcându-mi pielea şi mai uscată şi ternă. Din dorinţa de a scăpa de pielea moartă, ajunsesem să îmi fac şi scruburi corporale foarte des, care evident, au reprezentat încă un factor ce ducea la exfolierea inutilă a pielii şi la afectarea barierei naturale de protecţie. Fiind atât de afectată, pielea nu se mai regenera absolut deloc. Atunci am luat decizia de a NU MAI FOLOSI absolut nimic, niciun produs ce promitea hidratare sau reparare, şi am aruncat tot ce aveam în baie. Am pus stop.

Şi atunci s-a întâmplat minunea. Mi-au trebuit cam 2 ani ca pielea mea să îşi revină cât de cât, să nu se mai exfolieze şi descuameze, iar în final, acum după 4-5 ani, să lucească ca şi cum m-aş fi dat cu ulei. Posibil să vi se pară ireal, dar aşa s-a întâmplat. Am renunţat să o mai agresez, am renunţat la cremele din comerţ (am folosit doar Cicaplast de la La Roche-Posay pentru călcâie, coate), am renunţat la scruburi. Oricum o exfoliam vrând-nevrând după ce am început să merg la salon pentru epilarea cu ceară. Acea “operaţiune” de îndepărtare a celulelor moarte a rămas singura “tortură” lunară pe care o mai aplic.

Prin urmare, când a sosit coletul de la Barnangen, am fost curioasă să văd dacă mă voi înţelege cu produsele lor, având în vedere cele relatate mai sus. În colet am găsit:

 • Sensitive Shower Cream
 • Sensitive Body Lotion
 • All Over Rescue Body Balm
 • mostre de Body Balm şi bureţei de baie pentru prietenele mele
 • un set de SPA, format din accesorii pentru curăţarea şi exfolierea pielii şi a călcâielor
 • pliante informative despre produsele mai sus amintite

Barnangen - Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

Suedezii au o relaţie foarte strânsă cu natura, ea ocupând un loc foarte important în viaţa nordicilor. Pe acest principiu, au decis să îmbogăţească fiecare produs cu binecunoscutele ingrediente din Suedia. Ingredientele Barnangen de inspiraţie nordică reamintesc de frumoasele peisaje suedeze: de lumină, de mare, de pădure, prin intermediul cărora a luat naştere o adevărată oază a plantelor rare şi variate, ierburi şi ingrediente hrănitoare folosite cu încredere de către suedezi de secole.

Fructele de pădure precum murul pitic şi fructele specifice nordului, precum mesteacănul şi florile de şoc sunt contopite în gama de produse de îngrijire Barnangen. Acestea sunt îmbinate cu formule ştiinţifice de îngrijire a pielii, formule din care a rezultat ingredientul original Cold Cream, o rețetă de înfrumuseţare străveche, recunoscută pentru protejarea pielii împotriva iritării şi uscării.

Cold Cream este o rețetă de frumusețe străveche şi are o compoziție specială: o emulsie hidratantă combinată cu apă de trandafir, ceară de albine și lipide. Cold Cream a fost considerată prima emulsie cosmetică, cunoscută de mii de ani pentru proprietățile sale de îngrijire și protecție a peilii și care lasă pielea mai fină la atingere fată de uleiurile pure. Știai de unde vine numele de Cold Cream? Este legat de cuvântul cold, referindu-se la efectul său răcoros, revigorant și fresh după ce acesta a fost aplicat.

Gama Sensitive m-a nimerit la fix, pentru că se adresează persoanelor posesoare de piele sensibilă, nu mai e nevoie să spun că pentru mine e exact ce aveam nevoie. Produsele sunt îmbogăţite cu extract de Elderflower (floare de soc) şi un procent de 5% Cold Cream (folosită în realizarea săpunului de care v-am vorbit la începutul articolului). Am început să folosesc Shower Cream-ul încă din prima seară, la duş, şi mi-a plăcut senzaţia lui pe pielea mea: fină şi hrănitoare. Nu este ca un gel de duş obişnuit, de aici şi denumirea Cream, seamănă mai mult cu o loţiune de folosit sub duş, care lasă pielea moale, curată, nu o usucă şi nici nu mi s-a părut că face spumă multă. Are un parfum subtil, plăcut, şi un ambalaj de calitate, de 500ml!

Barnangen - Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

Barnangen - Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

După duş, am aplicat Sensitive Body Lotion, o cremă de corp care hidratează şi calmează pielea, având un efect delicat imediat şi de durată, fără efect lipicios după aplicare (yey). Această loţiune este şi ea îmbogăţită cu 5% Cold Cream şi flori de şoc, des întâlnite pe meleagurile emisferei nordice. De data aceasta, ambalajul cremei este unul diferit, având pompiţă, făcând aplicarea mai sigură şi mai uşoară, evitând risipa produsului. Mi-aş fi dorit o astfel de pompiţă şi la Shower Cream :)). Recipientul are tot un gramaj generos, de 500ml.

Barnangen - Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

Balsamul de corp All Rescue promite să fie un life saver, după numele său. Folosit nu numai în cazuri de piele uscată, dar şi când avem julituri, iritaţii, piele crăpată, balsamul conţine şi el procentul de Cold Cream (răspunzător de senzaţia răcoroasă pe piele), ce va acţiona ca scut protector pentru epidermă. Formula lui este potrivită pentru toate tipurile de piele, iar textura este onctuoasă, dar care se topeşte la contactul cu pielea. Mie îmi place să îl folosesc imediat după duş, atunci când pielea nu e uscată complet, pentru ca apa de la suprafaţă să faciliteze aplicarea, permiţându-i acestui balsam să pătrundă şi mai adânc.

Barnangen - Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

Barnangen - Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

Am observat că funcţionează perfect pentru pielea călcâielor şi a coatelor, mai aspră în perioada călduroasă, şi că reface ţesuturile într-un timp scurt. Borcănaşul de sticlă transparentă îţi permite să vezi la timp când produsul este pe cale de terminare, însă din motive de igienă, aş fi preferat ca acesta să fie opac, pentru a nu permite luminii să afecteze conţinutul. Oricum, produsele de îngrijire şi cosmeticele le stochez la loc uscat şi răcoros, nu o să le las niciodată pe biroul de lângă geam sau în orice alt loc unde soarele le-ar putea afecta. Gramajul acestui Body Balm este de 200ml.

În afară de gama Sensitive (care face parte din Nordic Care şi mai are două surori: Caring şi Nutritive), mai există şi Nordic Rituals. Culegându-şi inspiraţia din tradiţii suedeze străvechi, precum sauna, baia în apa îngheţată, cunoscută sub numele Isvaksbad şi Midsommar (solstiţiul de vară), gama Nordic Rituals conţine ingrediente naturale de inspiraţie nordică, precum şi Serum Hidratant – un compus din ulei de floarea soarelui & merişoare, extract de muşeţel şi alantoină. Ele sunt îmbinate cu arome ce descriu ritualurile tradiţionale nordice, promiţând relaxare la duş. Mai mult ca sigur voi încerca ceva şi de aici, Sauna Relax Shower Gel sună bine-bine!

Barnangen - Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

Mă bucur că am avut ocazia să descopăr noi produse pentru îngrijirea corpului, dar mai ales, că acestea mi s-au potrivit şi că suplinesc nevoile pielii mele. Cred că va deveni o #logtimerelationship iar acest fapt nu poate decât să mă bucure. Şi acum, dacă acest articol v-a stârnit interesul asupra lor, să ştiţi că sunt disponibile pe Emag, AICI, iar preţurile sunt foarte ok. Am înţeles că vor actualiza stocurile în curând şi poate chiar vor introduce în shop mai multe produse. Aş vrea să ştiu dacă acest articol v-a fost util şi dacă vă doriţi să încercaţi Barnangen. Aştept feedback-ul vostru în căsuţa de comentarii, mai jos, şi vă doresc o săptămână reuşită!

#barnangenbeauty #livelagom #buzzlagom

Kisses

Related Post

8 thoughts on “Barnangen – Sau cum am inceput să iubesc din nou cremele de corp

 1. Si eu am participat la campania BUZZStore si am testat gratuit gama Caring. Atât gelul de duș cât și loțiunea si balsamul de corp pentru pielea normală spre uscată au o textură cremoasa si delicată datorită conținutului de ovăz, cele mai îndrăgite și răspândite cereale din Suedia si 5% Cold Cream protectoare. Cel mai mult m-a ajutat balsamul de corp regenerator, All Over Rescue Body Balm: e nemaipomenit pentru pielea crăpată, iritată, exfoliata sau chiar arsă de soare. Asadar, recomand cu încredere produsele Barnängen, din partea mea un feedback cu siguranta pozitiv.
  P.S.: Nu stiam ca au aparut si pe eMAG, merci. 🙂

 2. Ce articol frumos si detaliat! Felicitari!
  Ma bucur ca am avut si eu ocazia, prin voi, sa testez si eu un balsam de corp si chiar mi-a placut. Am zis ca voi cumpara varianta normala, dar dupa ce mai consum cremele pe care le-am inceput deja – cred ca am 3 desfacute in acest moment.

  1. Ma bucur mult ca ti-a placut sa il citesti, Lori. Si ca ti-a placut si mostra de balsam de corp, intr-adevar se simte foarte ok pe piele. Am vrut sa povestesc cat mai pe larg despre experienta mea cu pielea uscata, pentru ca a reprezentat o perioada destul de lunga din viata mea. Totul e bine cand se termina cu bine!

 3. Imi place tare mult cum ai scris <3 si mie imi plac tare mult produsele, am primit aceeasi gama. Trebuie sa incerc gama Nordic Rituals, este deja pe lista de shopping (ssshhhh, sa nu se auda asta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.